Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okršaj Kalmeta- Pupić Bakrač

'Vi ste patološki bolesnik kojeg uzbuđuje samo gradsko vijeće, mene uzbuđuje nešto drugo'

Ante Rubeša
Foto: Frane Šarić
1/3
16.07.2015.
u 12:26

Marko Pupić Bakrač rekao je da HDZ uoči sjednica vijeća održava sastanke i dogovara dobacivanje iz klupa kako bi se njega i Rubeša onemogućilo u govoru

Aktualni sat na zadarskom gradskom vijeću koji traje tri sata pun verbalnih obračuna eskalirao je verbalnim sukobom zadarskog gradonačelnika Kalmete i oporbenog vijećnika Marka Pupića Bakrača.

- Vi ste patološki lažov - rekao je Pupić Bakrač Kalmeti tijekom aktualnog sata, a Kalmeta je odgovorio:

- Vi ste patološki bolesnik i budala kojeg uzbuđuje samo gradsko vijeće, a mene uzbuđuje nešto drugo. Pupić je dobacio da Kalmetu uzbuđuje lopovluk.

- Ti si zaljubljen u mene jebote, al ja nisam gej - doviknuo je Kalmeta Pupić-Bakraču. 

A sjednica je započela izajvom Ante Rubeše iz Akcije mladih: "Ne brijem bradu od šoka jer su protiv gradonačelnika Kalmete digli optužnicu. Jedino mene pregledavaju zaštitari kada ulazim u gradsku vijećnicu kao da nosim hladno oružje. Natjerali ste i vaše vijećnice da mi dobacuju kad govorim stvari koje ne priliče majkama i suprugama i zato uopće neću govoriti na ovom vijeću."

Njegov kolega Marko Pupić Bakrač je rekao da HDZ uoči sjednica vijeća održava sastanke i dogovara dobacivanje iz klupa kako bi se njega i Rubeša onemogućilo u govoru.

Rubeša je tijekom Aktualnog sata na govornici stavio crni povez preko očiju, odjenuo prsluk radnika HAC-a s autoceste, držao vrećicu s bocom i stavio slušalice u uši. Šutio je četiri minute za govornicom. Upitan za objašnjenje novinarima je rekao da je htio ukazati na nesrazmjer političke elite i naroda i da je sve za što se borio hrvatski narod uništeno.

Verbalni rat nastavljen je obračunom Božidara Kalmete i Sabine Glasovac.

- Niste ništa napravili za ovaj grad dok ste bili u Vladi - rekao je zadarski gradonačelnik Kalmeta  predsjednici zadarskog SDP-a Sabini Glasovac.

- A vi ste ga opljačkali - uzvratila je Glasovac Kalmeti. 

Hoćete li odstupiti s mjesta predsjednika vijeća za prevenciju kriminaliteta? Protiv vas je podignuta uskočka optužnica i označeni ste kao osoba koja je na čelu kartela koji se bavio kriminalitetom i izvlačenja novca iz državnog proračuna. Kako vi onda možete biti na tom mjestu - upitao je Antun Novoselovića vijećnik SDP-a Božidara Kalmetu.

- Prošla su vremena partija te tuži partija ti sudi. Tko zna što će biti, možda i vi dođete na red... Povući ću se možda iz vijeća za prevenciju, ali nakon što vas potaracamo na izborima - rekao je Kalmeta.

>> 'Takvim razmišljanjem mladi će nam postati Irci, a mi ćemo izumrijeti kao T-rex'

Komentara 12

KR
krumember
12:02 16.07.2015.

Ovih 4 minute šutnje za govornicom je jedan od najboljih govora u hrvatskoj politici.

OL
olrajt
12:31 16.07.2015.

...Kalmeta je političar koji je uvijek spreman pomoći ,a što je učinio za Zadar uzmite nekoga koji vidi da vam objasni!....veselim se da će uskoro ovim komunističkim metodama i samim komunistima -doći kraj!

SP
Sparks18
12:54 16.07.2015.

Bilo bi dobro kada bi Pupić-Bakrač opisao svoje radno mjesto, zaradi li on plaću (koja je na račun poreznih obveznika) i prestane trabunjati o poštenom poslu, neka kupi metlu i mete ispred svoje lipe kuće. Rubeša je priča za sebe,be, nije vrijedno trošiti vrijeme za njegove egzibicije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije