Naslovnica Vijesti Crna kronika

Rubala priznao krivnju i nagodio se za dvije godine zatvora

Osim s Rubalom, USKOK se uspio nagoditi i s još pedesetak osumnjičenih u ovom slučaju, među kojima su uz organizatore i korisnici mirovina, odnosno osobe koje su dale mito
28. svibnja 2012. u 19:09 45 komentara 8 prikaza
'29.12.2011., Zagreb - Dr. Drago Rubala izlazi iz zatvora Remetinec nakon sto je polozio 150.000 eura jamcevine. Rubala je pritvoren pocetkom 10. mjeseca zbog optuzbi za mito i korupciju u namjestanju
Foto: 'Slavko Midzor/PIXSELL'

Nakon plaćanja jamčevine u iznosu od 150 tisuća eura, čime je potkraj lanjskog prosinca “kupio” uvjete za izlazak iz pritvora, dr. Drago Rubala pristao je na još jedan kompromis s pravosudnim tijelima. Iako ta informacija nije službeno potvrđena, doznajemo da je priznao kakvu je ulogu imao u organiziranju grupe koja je u Zagrebu i Varaždinu za iznos od dvije do pet tisuća eura sređivala invalidske mirovine. Nakon priznanja nagodio se s USKOK-om pa će u zatvor na dvije godine. K tome, morat će vratiti popriličan iznos novca. No, da sve uistinu završi na ovoj kazni, sporazum Rubale i USKOK-a mora prihvatiti i Županijski sud u Zagrebu. Tek tada će za Rubala sudski postupak uistinu biti dovršen.

Osim s Rubalom, USKOK se uspio nagoditi s još pedesetak osumnjičenih u ovom slučaju, među kojima su uz organizatore i korisnici mirovina, odnosno osobe koje su dale mito. Ovi potonji nagodbama su se obvezali da će vratiti novac i tako su izbjegli zatvorske kazne. Istragom se utvrdilo da je dr. Drago Rubala, nekoć radijski i televizijski voditelj te ravnatelj HZMO-a Zagreb, s varaždinskim liječnikom i vještakom tamošnje područne službe HZMO-a Ivanom Ostoićem povezao još šest osoba uz čiju su pomoć pronalazili klijente za lažne mirovine koje su zatim, uz mito, i ishodili. U toj grupi bili su Zoran Primorac, Ostoićeva supruga Dubravka Margeta-Ostoić, administratorica Dragica Čvorig, članice povjerenstva za reviziju nalaza i mišljenja o invalidnosti HZMO-a Nevia Buković i Vinka Luetić Herman te Roman Slunjski.

Elipso

  • Antiša:

    Tko će u zatvor ako se USKOK nagodi sa svima? Hoće li \"umirovljenici \" vratiti ono što su dobili a ne pripada im.

  • Markoc:

    Nevjerojatno, ukradeš milijune, pokaješ se i dobiješ dvije godine zatvora. Da ja barem mogu do takvih novaca pa neka dobijem i pet godine, lakše je bit u zatvoru nego radit 40-tak godina za mizeriju. Takve novce nebude 80 % radnika ... prikaži još! zaradilo za svoga života.

  • brle brkić:

    Naj veće lopove ,prevarante i muljatore brane uvijek\"ugledni advokati\" kak ih nije stid branit takve ljude.