Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RTV Slovenije:

'Nije bilo rasprave o Jeleni Aščić u Dnevniku'

Jelena Aščić
Foto: MMC RTV SLO
05.09.2015.
u 14:17

Najoštrije odbacujem takve tvrdnje, rekao je predsjednik Programskog vijeća Mitja Štular

Na informacije da je voditeljica Dnevnika RTV Slovenije Jelena Aščić maknuta iz te emisije nakon što je na Programskom vijeću rečeno da ona ne može voditi Dnevnik na državne i vjerske blagdane jer nije Slovenka, nego je Hrvatica porijeklom iz BiH, predsjednik Programskog vijeća Mitja Štular jučer nam je, nakon našeg upita, uzvratio da je to neistina.

– Najoštrije odbacujem takve tvrdnje. Tijekom mog predsjedanja Vijećem o tome nije bilo rasprave. Programsko vijeće RTV Slovenije ne razmišlja o nacionalnoj ili vjerskoj pripadnosti zaposlenih, već o profesionalnosti, kvaliteti programa i racionalnom korištenju novca. Kadrovske odluke nisu u našoj nadležnosti – kazao je Štular, odbacivši i tvrdnje da većinu u Vijeću čine ljudi povezani s Janezom Janšom.

A vodstvo RTV Slovenije micanje J. Aščić iz Dnevnika obrazložilo je "smanjenjem broja voditelja Dnevnika".

>> Maknuli je iz TV dnevnika jer nije Slovenka!?

Komentara 9

DU
Deleted user
17:47 05.09.2015.

Ta afera ima više slojeva, a dotična voditeljica je inače iz BiH, po struci dipl. komparativna književnost. Znači, ocvala Ljerka Bizilj, nekoć dopisnica RTV SLO iz ZG, je jedva dočekala riješite se atraktivne čefurke. Tako da tu ima i ženske zavisti i zlobe u neizmjernim količinama. Dakako, i taj "čefurski" aspekt - tko meni ne vjeruje nek utipka u tražilicu Jelena Aščić Čefurke. Dobit će njeno svjedočanstvo o tome kako je provela djetinjstvo u SLO i kako su uvijek kad je u razredu nešto "falilo" prvo gledali u njenu torbu. To je stara priča, da sad ne duljimo, ima slovenski sociolog koji je po podrijetlu Hrvat s Visa, a koji je još prije dosta godina objavio knjigu o polu ljudima s pola č, dakle ć u prezimenu, kojeg ne pozna slov. jezik i zbog kojeg je čak na njihov zahtjev "šimfana" tipkovnica za PC koja u regionalnoj verziji ima i đ i ć. Jer i to njima smeta. Dakako, i huk desnice je tome pripomogao - ali zaključno, žena se probila na tako visoku poziciju, sam proboj svjedoči da je SLO otvorena i za "čefurje" s diplomama, a to što nije i opstala tamo na toj poziciji - e to je dio priče nalik onom Saše Miloševića, Drenislava Žekića i sličnih voditelja s HTV-a. Jerbo nije uputno provocirati naciju kad su si sami sprskali arbitražu, nakon dugogod. gadne ucjene Hrvatske - eto zato ona smeta usred Ljubljane na TV ekranima.

TO
tolitol
11:43 06.09.2015.

Nikada mi nije bilo jasno zbog čega bi netko poželio napustiti BiH da bi se nastanio u Sloveniji kada ima bogatu, europsku Austriju pred nosom. Zašto raditi za tri puta nižu slovensku plaću u okolini koja odiše primitivnom balkanskom ksenofobijom? Čemu?

DU
Deleted user
06:59 06.09.2015.

Gošća ostaje gošća. Što bi htjeli ovi koji se sad bune što je smijenjena. ? Ja kao Hrvat smatram da i nije primjereno da ne-Slovenac na državnoj televiziji uređuje i vodi središnju informativnu emisiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije