Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.05.2014. u 14:00

Naposljetku, eto i veterinara. "Nije to bila kuna, već afrički tvor", izjavljuje mirno, demaskirajući tako ovu kratku iluziju o prisustvu moćne, opasne kune.

RTL-ova reporterka Leona Šiljeg izvještava kako su splitski komunalni redari i policija jučer organizirali bjesomučni lov za kunom, dlakavom beštijom velikih očiju i oštrih zubića, tom izumirućom vrstom, što je osobina koja krasi i njenu imenjakinju, hrvatsku valutu. Navodno je, ona prva jučer gricnula nekoliko građana, pa situacija zahtijeva ozbiljnost.

O tome svjedoči već i sama prisutnost Špire Cokarića pred kamerom, čovjek je nositelj funkcije pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo, koji poziva na oprez, pa u eter čita i broj svog mobitela. Teško skriva defetizam: kaže da je potraga za kunom traženje igle u plastu sijena. Kao da mi to ne znamo? I Splićani su u nevjerici. Je li ovo skrivena kamera, veli u kameru slučajni prolaznik, a i neka se gospođa na Bačvicama valja od smijeha. Naposljetku, eto i veterinara. "Nije to bila kuna, već afrički tvor", izjavljuje mirno, demaskirajući tako ovu kratku iluziju o prisustvu moćne, opasne kune.

U istom dnevniku, ova priča dobiva i svojevrsni nastavak. Igor Bobić priča o dvojici tipova koji se već dugo gledaju preko nišana, držeći građane za svoje taoce. Voditelj ih tako ne naziva jer je pristojan, ali jedan je gospodin kuna, a drugi pak neodoljivo podsjeća na... onu drugu beštiju, u prethodnom prilogu predstavljenu kao oku ugodnu, ali u svojoj srži izrazito nezgodnu. Zaigran u svojoj basni, jedan najavljuje da će ovih dana snažno ugristi, drugi oštri zube u tišini, ne mareći pritom što su građani siti tvorova, radije bi kakvu kunu u novčaniku. Za razliku od splitskog, ovaj prilog nije imao finale, no bio je to rijetko poučan dnevnik.

PLUS

"Paralele" HTV-a sjajno su obradile temu borbe protiv korupcije. EU ima visoke standarde za članice, a mi smo doznali kakvo je stanje u njenim institucijama.

MINUS

Razumljiva je potreba reporterskog javljanja uživo, ali gledati najprije Hrvoja Krešića, potom i Ivana Skorina mokrih do gole kože baš i nije. Dajte ljudima kišobran.

>>HTV-ova poplava dobrote uz stisak ruke Milanovića i Karamarka

>>Hrvatska televizija nesvjesno hvali vladu Zorana Milanovića

Komentara 1

AJ
ajmo
14:42 29.05.2014.

Ma imam je tvoriča moj je mene izgrizao na sto mjesta al oni su takvi to im je igra nije nikakva opasna zvijer . Moj se zove Mika a imao sam i Timona na žalost toga više nemam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije