Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HERC ISKRICE

RS ili ne, pitanje je - SAD!

06.10.2005.
u 19:17

Luksemburški semafor pokazao je Hrvatskoj zeleno svjetlo, SiCG-u žuto, a BiH crveno. I da se nitko zbog toga ne zacrveni. Crveno u Luxemburgu podsjeti nas malo na - Rosu Louxemburg! Ali ni nalik. Shengen se primiče granicama BiH, a RS učvršćuje onu međuentitsku. Usprkos onima koji uporno viču entitetu: En ti tetu! Dok iz SAD-a, prekooceanske države pedeset entiteta, nemaju ništa protiv dva u BiH pa bosanski kraljević u bh. drami dramatizira: RS ili ne, pitanje je - SAD!

A SAD se zasad ne izjašnjava o mogućem trećem. Hoće li svijet podržati onu da bez treće(g) nema sreće, i to je pitanje SAD. Sad jedni jadikuju kako BiH nema dovoljno prijatelja u svijetu, ne pitajući se koliko država dvaju entiteta za tri naroda ima onih unutarnjih. Ova svakidašnja jadikovka sliči mrmljanju jedne Hercegovke: - Nema pravde na ovomu svitu. Ja imam tri kćeri, a jednog zeta, a moja kuma ima jednu kćer, a tri zeta!

Najžešći bh. centralisti sve više gube živce pa reagiraju kao klinci u dječjem vrtiću, koji su ispisali grafit "Doje tijanija, smrt tetama"! Dok se manjem entitetu nikamo ne žuri. Trebalo mu je godinu dana da usvoji papir o reformi policije, a koliko će godina trajati inplementacija, ne zna se. No, Shengen je pred vratima. Jednima znači predvorje Europe, drugima Berlinski zid, trećima nešto posve treće. Četvrti strahuju od masovnog iseljavanja Hrvata iz BiH, pa im nije jasno tko to i zašto isključuje struju obiteljima s puno djece, a ne bračnim parovima s malim brojem potomaka. Previše se odgovornih u BiH ponaša kao Mujo i Haso kad su automobilom planinskim putom vozili natraške.

- Zašto vozite u rikverc? - upita ih putnik namjernik. - Zato što nismo sigurni da na vrhu planine postoji okretište - odgovori Mujo. U povratku su također vozili natraške. Putnik namjernik ih opet upita: - Zašto ponovno vozite u rikverc? - Zato, jarane što na vrhu planine postoji okretište - objasni Mujo. Puno se u posljednje vrijeme govorilo o EU, a sve se više priča o tome kome će se sljedećih dana otvoriti zeleno svjetlo Svjetskoga nogometnog prvenstva. Jedan Hercegovac predlaže svoju suprugu u reprezentativnu vrstu i objašnjava zašto: - Moja žena je najbolji golman na svijetu. Sve mi brani!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije