Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
02.06.2015. u 08:05

Branitelji su osvijestili da od političkih ciljeva prosvjeda neće biti ništa

Rasplet? Realno, zar je itko očekivao rasplet? Usprkos spinovima javno izrečenim dan uoči sastanka, prema kojima su branitelji i premijer pronašli rješenje, šator neće iz Savske jer drukčije nije moglo ni biti. Braniteljskih zahtjeva je mnogo, uzajamno nepovjerenje golemo. Očekivano, predvidljivo.

Pa ipak griješe svi oni koji će jučerašnji susret u Banskim dvorima proglasiti neuspjehom. Nakon dramatičnih scena na Markovu trgu branitelji su se s barikada naposljetku preselili tamo gdje im je odavno bilo mjesto, za stol, pa sa sastanka u Vladi odlaze civilizirane, uljuđene slike kakve mogu biti svima na čast. Možda i najvažnija poruka sastanka jest ona koja nije ni izrečena. Prešućivanjem do jučer glavnog zahtjeva, onog za smjenu ministra, branitelji odašilju poruku da su osvijestili kako od političkih ciljeva prosvjeda neće biti ništa. Upravo stoga naposljetku se našlo prostora za stvarnu, životnu problematiku populacije, najvažnijeg zahtjeva koji se, tijekom 226 dana prosvjeda, izgubio negdje putem u političkoj areni kojoj nisu dorasli.

Istodobno, premijeru Milanoviću isplatio se svaki dan proveden u diplomaciji. Premda je još dan-dva prije najavio da će glavnu riječ za stolom voditi ministar Matić, tu je rolu ipak namijenio sebi. I nije pogriješio. Pomirljiv, tolerantan, blagoglagoljiv, razuman... u toj rovovskoj bitki bez pobjednika show je ipak ukrao premijer. Učinio je samo jednu pogrešku, ali krupnu. Posebno važno, braniteljima je bilo baš od njega čuti osudu svih onih koji ih nazivaju fašistima. Istina, takvima nije dao za pravo, ali nije ni glasno izrekao ono što je trebao. A možda je upravo to ona tanka linija koja čini razliku, ona koja bi pomogla brže razmontirati šator.

A ondje su se jučer mogle čuti mahom porazne ocjene sastanka poput: “Od Zokija nismo ništa drugo ni očekivali, ali vrijeme radi za nas”. Ta ocjena, na žalost, nije točna. Već dugo je tome da vrijeme ne radi za branitelje prosvjednike. Sada za njih, pod budnim okom javnosti, radi hrvatska Vlada.

>> Glogoški nakon sastanka: Prosvjed se nastavlja – šator i dalje ostaje!

>> Milanović: Nadam se da vjerujete da ćemo vam pomoći – evo ruka!

Komentara 92

ZA
zagrepcaninb
08:34 02.06.2015.

Kaj je ovo opet još jedna novinarska patka novinarke iz Milanovićevog SDP Hitlerjugnda? ...... Hahaha .... Čovjek se zapravo pita imate li vi u Večernjaku još uopće nekog nezavisnog i objektivnog novinara? Žalosno je kakva ste sramota od medija postali ... Ja iskreno a vi kako hoćete, brišite što vam ne odgovara i "šteti" vašem "ugledu" objektivnog novinarstva o kme samo možete sanjati. Žalosno.

ZI
Zir
09:04 02.06.2015.

Pa sve je jasno, ujutro se na HTV-u citaju cak dvoje tiskanih novina Vecernjaka, aemisija Dobrojutro crvena Hrvatska, pametnima dosta!! Kakav HRT takav i VL!!

ZG
zorbas.grk
09:06 02.06.2015.

rašovička opet krivo vidi stvari....no to od nje nije iznenađujuće

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije