Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Roubini: Neki bankari napokon moraju u zatvor!

“Iduće godine mogli bismo ugledati savršenu globalnu oluju, jer je puno gore nego 2008., a nemamo više zečeva ni iz šešira”
10. srpnja 2012. u 20:13 4 komentara 8 prikaza
'Nouriel Roubini of New York University's Stern School of Business speaks during the Skybridge Alternatives (SALT) Conference in Las Vegas, Nevada May, 9, 2012. SALT brings together public policy off
Foto: Reuters/Pixsell

Nouriel Roubini, zvani dr. Propast, apokaliptičniji je nego ikad! U razgovoru za Bloomberg Roubini je najavio da svijet u 2013. godini srlja u puno goru krizu nego 2008. godine. “Raspad eurozone, recesija s dvostrukim dnom u SAD-u, usporavanje gospodarstva u Kini, kao i na tržištima u nastajanju, rat na Bliskom istoku... Iduće godine mogli bismo ugledati savršenu globalnu oluju. Da, sada je puno gore, jer kao i 2008., imamo ekonomsku i financijsku krizu, no za razliku od 2008., ponestaje nam političkih metaka. Nemamo više zečeva koje bismo izvukli iz šešira”, kazao je N. Roubini.

Ugledni profesor, najbolji prorok među ekonomistima, obrušio se na banke. “Bankari su pohlepni. Banke i dalje varaju i čine stvari koje su nezakonite ili nemoralne. Jedini način da se to izbjegne jest razbijanje tih financijskih supermarketa. Kada unutar iste tvrtke imate komercijalnu banku, investicijsko bankarstvo, upravljanje imovinom, posredovanje, osiguranje, rizike, derivate... postoje golemi sukobi interesa”, kazao je Roubini, koji bi neke bankare ispratio u zatvor. “Još nitko nije završio u zatvoru zbog financijske krize. Banke rade stvari koje su ilegalne i koje im pogoduju. Ako neki ljudi završe u zatvoru, možda će drugi naučiti lekciju...”, smatra Roubini.

Mary Donor Pavlović i Milan Pavlović
LJUBAVI BEZ GRANICA
Kako je Milan riskirao život i doveo Mary iz Sierra Leonea u Ljubuški
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • treble:

    neki?? neki?? svi!!

  • jimbeam:

    istina živa!

  • dragogera:

    konacno da se neko pobunio protiv utamanitelja covjecanstva i proizvodjaca siromastva.inace za one koji ne znaju sav onaj imagionarni elektronski novac nebi trebao postojati.to su cifre koje su nastale od kamata,izdavanja kredita trojici od jednom na istu bazu.....bankarski sistem treba ... prikaži još! unistiti i izgraditi nov od temelja.karikirani,ako sve zemlje svijeta nastampaju 1 trilion ,kako na racunima banaka ima 30 triliona.svjetska kriza ne postoji,oni je proizvode i kontroliraju svojim potrazivanjima.a pare koje posudjuju,su napravili iz nicega.