Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DR. propast

Roubini: Neki bankari napokon moraju u zatvor!

'Nouriel Roubini of New York University's Stern School of Business speaks during the Skybridge Alternatives (SALT) Conference in Las Vegas, Nevada May, 9, 2012. SALT brings together public policy off
Reuters/Pixsell
10.07.2012.
u 20:13

“Iduće godine mogli bismo ugledati savršenu globalnu oluju, jer je puno gore nego 2008., a nemamo više zečeva ni iz šešira”

Nouriel Roubini, zvani dr. Propast, apokaliptičniji je nego ikad! U razgovoru za Bloomberg Roubini je najavio da svijet u 2013. godini srlja u puno goru krizu nego 2008. godine. “Raspad eurozone, recesija s dvostrukim dnom u SAD-u, usporavanje gospodarstva u Kini, kao i na tržištima u nastajanju, rat na Bliskom istoku... Iduće godine mogli bismo ugledati savršenu globalnu oluju. Da, sada je puno gore, jer kao i 2008., imamo ekonomsku i financijsku krizu, no za razliku od 2008., ponestaje nam političkih metaka. Nemamo više zečeva koje bismo izvukli iz šešira”, kazao je N. Roubini.

Ugledni profesor, najbolji prorok među ekonomistima, obrušio se na banke. “Bankari su pohlepni. Banke i dalje varaju i čine stvari koje su nezakonite ili nemoralne. Jedini način da se to izbjegne jest razbijanje tih financijskih supermarketa. Kada unutar iste tvrtke imate komercijalnu banku, investicijsko bankarstvo, upravljanje imovinom, posredovanje, osiguranje, rizike, derivate... postoje golemi sukobi interesa”, kazao je Roubini, koji bi neke bankare ispratio u zatvor. “Još nitko nije završio u zatvoru zbog financijske krize. Banke rade stvari koje su ilegalne i koje im pogoduju. Ako neki ljudi završe u zatvoru, možda će drugi naučiti lekciju...”, smatra Roubini.

Ključne riječi

Komentara 4

PR
Protivcenzure
22:00 10.07.2012.

neki?? neki?? svi!!

JI
jimbeam
20:52 10.07.2012.

istina živa!

DR
dragogera
09:30 11.07.2012.

konacno da se neko pobunio protiv utamanitelja covjecanstva i proizvodjaca siromastva.inace za one koji ne znaju sav onaj imagionarni elektronski novac nebi trebao postojati.to su cifre koje su nastale od kamata,izdavanja kredita trojici od jednom na istu bazu.....bankarski sistem treba unistiti i izgraditi nov od temelja.karikirani,ako sve zemlje svijeta nastampaju 1 trilion ,kako na racunima banaka ima 30 triliona.svjetska kriza ne postoji,oni je proizvode i kontroliraju svojim potrazivanjima.a pare koje posudjuju,su napravili iz nicega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije