Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE ZBOG JAHTE

Samo za moćnog bogataša: Rotterdam se sprema na neviđen ustupak

Google Maps
04.02.2022.
u 15:36

Nizozemski mediji podsjećaju da je renovacija mosta Koningshaven završila 2017. godine i da su lokalni dužnosnici obećali da nikad više neće biti razmontiran.

Rotterdam razmišlja da prihvati zahtjev da razmontira dio povijesnog mosta kako bi omogućio superjahti, za koju se vjeruje da je vlasništvo milijardera Jeffa Bezosa, da napusti brodogradilište u kojem je sagrađeno.

Nizozemski grad zaprimio je zahtjev od lokalnog brodogradilišta da maknu centralni dio povijesnog mosta Koningshaven kako bi superjahta zaplovila prema moru, navodi se u izjavi koju prenosi CNN.

Dužnosnici Rotterdama izjavili su da brodogradilište i dalje treba tražiti dozvolu. Naveli su da će u obzir uzeti prezervaciju strukture mosta zajedno s utjecajem na okoliš i lokalnu ekonomiju, uključujući i poslove u brodogradnji, prije nego daju dozvolu.

U slučaju da dopuste razmontiranje dijela mosta, to će morati platiti brodogradilište.

Nizozemski mediji podsjećaju da je renovacija mosta Koningshaven završila 2017. godine i da su lokalni dužnosnici obećali da nikad više neće biti razmontiran.

Superjahta poznata trenutno kao Y721 će biti 127 metara duga i imati tri jarbola, a kad bude završena će biti najviša jedrilica na svijetu. Vijest da bi most mogao biti razmontiran krajem godine zbog jahte Jeffa Bezosa, razljutila je mnoge građane Rotterdama.

VIDEO: Valerie (44) je otvorila hospicij za pse: Brine se o 80 starih i bolesnih pasa koji su ostali sami!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije