Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod tržnice

Rotor od tri milijuna kuna bit će završen u siječnju

kaufland
Krostina Štedul Fabac/Pixsell
24.09.2013.
u 16:59

Planira se dugoročno oko 30 novih rotora na području Karlovca, prvo na cesti za Jamadol, u Logorištu, dva na Švarči

Tvrtka Cvipek iz Ivanić-Grada započela je izgradnju rotora na križanju Ulice Ivana Meštrovića i Trga Josipa Broza.

 Ulagač su Hrvatske ceste koje gradnju, na jednom od najprometnijih dijelova grada, počinju sa zakašnjenjem od godine dana.

 Iz karlovačke gradske uprave saznajemo da je vrijednost ulaganja oko tri milijuna kuna, jer se planiraju obnoviti i instalacije na tom mjestu, a radovi, izvedeni po glavnom projektu tvrtke Tehnivo, bi trebali biti okončani do početka siječnja.

 U međuvremenu je dogovorena i privremena regulacija prometa zbog radova, koja je na snazi do 21. listopada. Promet se na tom frekventnom mjestu u ovoj fazi i dalje odvija, a izvođač se obvezao uspostaviti i privremenu pješačku prometnu površinu – nasipnu stazu uz ogradu gradilišta. Pješački prijelaz kod autobusne postaje, koja se nalazi uz zgradu palače pravde, obavezno mora ostati u funkciji, kao što mora biti osigurano i nesmetano odvijanje autobusnog prometa.

 Najkasnije nakon 15 dana od završetka radova, izvođač mora sanirati sva moguća oštećenja.

 Savjetnik za promet i veze u karlovačkog Gradskoj upravi Miloš Đanković otkriva da su u fazi projektiranja tri nova rotora, od tridesetak, koliko ih se dugoročno planira izgraditi u Karlovcu.

 – Jedan od rotora čija se izgradnja priprema je onaj u četvrti Švarča, kod skretanja za Opću bolnicu Karlovac.

 U fazi projektiranja su rotor kod Miloša, to jest u četvrti Rakovac na križanju Ulice Stjepana Radića i Domobranske ulice, križanje ulica Miroslava Krleže, Luščić i ceste za Jamadol, te rotor na Maloj Švarči, kod Alstoma – kaže Đanković.

 Dodaje da postoji i idejno rješenje i za rotor u Logorištu na izlazu na glavnu cestu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije