Naslovnica Vijesti Hrvatska

Rotor od tri milijuna kuna bit će završen u siječnju

Planira se dugoročno oko 30 novih rotora na području Karlovca, prvo na cesti za Jamadol, u Logorištu, dva na Švarči
24. rujna 2013. u 16:59 0 komentara 12 prikaza
kaufland
Foto: Krostina Štedul Fabac/Pixsell

Tvrtka Cvipek iz Ivanić-Grada započela je izgradnju rotora na križanju Ulice Ivana Meštrovića i Trga Josipa Broza.

 Ulagač su Hrvatske ceste koje gradnju, na jednom od najprometnijih dijelova grada, počinju sa zakašnjenjem od godine dana.

 Iz karlovačke gradske uprave saznajemo da je vrijednost ulaganja oko tri milijuna kuna, jer se planiraju obnoviti i instalacije na tom mjestu, a radovi, izvedeni po glavnom projektu tvrtke Tehnivo, bi trebali biti okončani do početka siječnja.

 U međuvremenu je dogovorena i privremena regulacija prometa zbog radova, koja je na snazi do 21. listopada. Promet se na tom frekventnom mjestu u ovoj fazi i dalje odvija, a izvođač se obvezao uspostaviti i privremenu pješačku prometnu površinu – nasipnu stazu uz ogradu gradilišta. Pješački prijelaz kod autobusne postaje, koja se nalazi uz zgradu palače pravde, obavezno mora ostati u funkciji, kao što mora biti osigurano i nesmetano odvijanje autobusnog prometa.

 Najkasnije nakon 15 dana od završetka radova, izvođač mora sanirati sva moguća oštećenja.

 Savjetnik za promet i veze u karlovačkog Gradskoj upravi Miloš Đanković otkriva da su u fazi projektiranja tri nova rotora, od tridesetak, koliko ih se dugoročno planira izgraditi u Karlovcu.

 – Jedan od rotora čija se izgradnja priprema je onaj u četvrti Švarča, kod skretanja za Opću bolnicu Karlovac.

 U fazi projektiranja su rotor kod Miloša, to jest u četvrti Rakovac na križanju Ulice Stjepana Radića i Domobranske ulice, križanje ulica Miroslava Krleže, Luščić i ceste za Jamadol, te rotor na Maloj Švarči, kod Alstoma – kaže Đanković.

 Dodaje da postoji i idejno rješenje i za rotor u Logorištu na izlazu na glavnu cestu.

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.