Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20. obljetnica

Rotary forum: Trebaju nam nove metode u školstvu

Rotary Forum Split (1)
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
23.02.2013.
u 13:40

Trebaju nam nove metode, u svemu: u privredi, odgoju, školovanju koje će biti adaptiarne ritmu današnjeg vremena. Neke metode ne stare, primjerice Camridege i Oxford koledža gdje učenici žive zajedno s učiteljima.

Rotary forumom u MedILS-u splitski su rotarijanci obilježili svoju 20. obljetnicu.

-Cilj nam je potaknuti javnu raspravu čiji će se rezultati vidjeti u lokalnoj zajednici i na državnoj razini - rekao je dr. Zoran Đogaš na otvaranju Rotary foruma s kojeg je sav prihod od kotizacije namijenjen centru Samaritanac. Sprječavanje sukoba i održavanje mira u svijetu, osiguranje vode i higijenskih uvjeta, sprječavanje bolesti i liječenje, osiguranje zdravlja majci i djetetu, osnovno obrazovanje i pismenost, gospodarski i društveni razvoj, teme su kojim su se bavili rotarijanci među kojima smo zapazili Željka Jerkova, dr. Miroslava Radmana, Jerka Rošina, Jakši Miličića.

-Trebaju nam nove metode, u svemu: u privredi, odgoju, školovanju koje će biti adaptiarne ritmu današnjeg vremena. Neke metrode ne stare, primjerice Camridege i Oxford koledža gdje učenici žive zajedno s učiteljima. Prisjetimo se školovanja djece iz bogatih familija. Bilo je idnividulzirano. To bi bilo idealno da nam djeca mogu odrasti u ono što već jesu, a različitu su, srećom. To nam izgleda skupo, ali najskuplje je propasti. Nužne su te metode školovanja koje su i danas najbolje - poručio je jedan od predavača, dr. Miroslav Radman.

>>Građanski odgoj će pomoći većoj toleranciji, ali i ekološkoj svijesti

Komentara 3

CV
crna vrana
15:58 23.02.2013.

Danas Rotary klub u svijetu ima oko 1.200. 000 članova u otprilike 34.300 podružnica. Po broju podružnica i ukupnom broju članova Rotary klub je drugi klub takve vrste na svijetu – iza Lions Club Internationala, koji ima oko 1.370.000 članova.. Koliko ova dva kluba imaju članova i podružnica u Hrvatskoj, što je njihova misija, o tomu mediji vrlo malo, gotovo ništa. Samo i isključivo humanitarni rad očito nije, jer smo to vidjeli iz Radmanovog izlaganja.

Avatar Cat
Cat
17:02 23.02.2013.

Masonerija skrivena pod krinkom humanitarnog rada, obmana.

OG
Oger
17:42 23.02.2013.

A joj komentara! Sve neke bube i bubice, svi skupa veliko nista, a koji pucaju od ljubomore sto ne mogu biti clanovi rotary kluba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije