Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Rošker se predao nakon dogovora s policijom

01.03.2009.
u 17:09

KOPRIVNICA - Stjepan Rošker (50), osumnjičeni za ubojstva četvero rođaka u obiteljskoj kući u Križevcima u subotu oko 20.30 sati, cijelu je nedjelju proveo na kriminalističkoj obradi u Križevcima i Koprivnici, a istražnom sucu u Koprivnici Krešimiru Kraljicu bit će priveden u ponedjeljak.

Četvero ubijeno zbog vinograda

Galerija: Policijska blokada u Križevcima

Ubojica od ranije poznat policiji

Hrvatski masovni ubojice

Rošker se policiji predao s oružjem u mjestu Đurđic predao u 1.40 sati, nakon telefonskog kontakta i njegove izražene volje za predajom - izjavio je na izvanrednoj tiskovnoj konferenciji u PU Koprivničko-križevačkoj glasnogovornik Dražen Laljek. On je potvrdio da se Rošker predao bez otpora, i da je pri uhićenju imao 0.35 promila alkohola u krvi.

Do masakra u Lepušićevoj ulici došlo je kad je Stjepan Rošker banuo u kuću bratića Siniše Roškera, i počeo pucati iz vojničke puške koju je ilegalno posjedovao. Uza sebe je imao i pištoj. Tri osobe - Siniša, njegova majka Đurđica Rošker (63) i kći Jasmina Rošker (15) ostali su na mjestu mrtvi, dok je četvrta žrtva, Tihomir Matoić (19), inače dečko Roškerove starije kćeri, podlegao teškim ozljedama u nedjelju ujutro u koprivničkoj bolnici.

Počinitelj se dao u bijeg preko livada, šuma i vinogradskih predjela, završivši nekoliko kilometara dalje na drugoj strani grada. Nisu ga uspjeli naći ni policijski specijalci sa psima i termovizijskim uređajima. Policija nije mogla kazati je li imao plan bijega, no navjerojatnije je bio u panici. Rošker je i u svojoj kući imao oružja - nađeno je 9 trotilskih metaka s 1.8 kg eksploziva, pištolj domaće izrade i streljivo. Bio je hrvatski branitelj, a je li bolovao od PTSP-a i je li bio pod utjecajem lijekova, nije potvrđeno.

Dosad je imao više prometnih prekršaja i remećenja javnog reda i mira, sve zbog pijanstva. Poznato je da je Rošker bio na sudu s ubijenom Đurđicom Roškerom zbog spora oko međe u vinogradu iznad ulice. Dok je Laljek odbio reći je li Rošker priznao ubojstva i je li konzumirao i kakve lijekove, načelnik križevačke policijske postaje Abel Car telefonski nam je javio kako Rošker prilikom obrade bio mamuran i neracionalan.

Obdukcija tijela ubijenih provodi se u ponedjeljak, kada će i županijska državna odvjetnica Irma Bagarić sudu podnijeti kaznenu prijavu zbog kaznenih djela teškog ubojstva i pokušaja ubojstva, te nedozvoljenog posjedovanja oružja. Za ove krvave delikte predviđena je kazna dugotrajnog zatvora do 40 godina.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije