Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZAPAMĆEN ZLOČIN ZBOG MEĐE

Rošker šapatom priznao da je ubio četvero ljudi

09.06.2009.
u 18:34

Smatram se krivim i žao mi je – gotovo nečujnim glasom izjavio je Stjepan Rošker (50) danas na Županijskom sudu u Koprivnici. Tereti ga se da je iz bezobzirne osvete 28. veljače ubio bratića Sinišu (43), strinu Đurđicu (63), Sinišinu kćer Jasminu (14) i Tihomira Matoića (19). Od sigurne smrti bijegom na kat, pa preko balkona na ulicu, spasila se Sinišina supruga Snježana. Povod masakru bio je spor oko međe u vinogradu između njega i strine Đurđice.

Prijetio uoči zločina
Rošker je na raspravu došao ošišan i obrijan, više nije izgledao zapušteno kao poslije uhićenja. Tijekom cijele rasprave bio je jako miran i prekriženih nogu ispod stolca. Kada su njegovi najbliži davali iskaze, slušao ih je pognute glave. Susjedi Stjepan Konfic i Renato Šatvar kažu da dobro poznaju i Stjepana Roškera i da su bili u dobrim odnosima s njim. Pamte ga po dobrom, a i obitelji ubijenih često je pomagao, pogotovu u zidarskim radovima.

– Dva dana prije tragičnog događaja rekao mi je da ih sve treba poubijati. Nije mi zvučao ozbiljno jer je često znao tako govoriti, a to se nikad nije dogodilo – rekao je Renato Šatvar te dodao kako je kod Stjepana Roškera primijetio promjene u posljednjih godinu dana. Imao je šećer i bio je bolestan na živce. Izgubio je želju za životom i smršavio je.

Prst prema policiji
Roškerova kći Majda Fadiga izjavila je kako je svog oca kobnog dana vidjela kako pije u kafiću. Kada je došao kući, uzeo je inzulin i legao spavati. No, ubrzo je došao do nje i rekao joj da ide na pivo. Oprostio se s njom.

– Rekao mi je da ga više neću vidjeti, ali nisam ga ozbiljno shvatila. Nazvala sam ga i rekao mi je: – Ubil sam ih pet, vidimo se na groblju – kazala je. Smatra da se tragedija dogodila jer nije dobivao adekvatnu medicinsku pomoć, već su mu samo davali lijekove. Prema njezinu mišljenju, bio je u lošem stanju u to vrijeme, a spor zbog međe jako ga je pogodio.

– Tatu su ulovili u najtežem psihičkom stanju – misli Majda i napominje kako je u tim trenucima mogao ubiti bilo koga, i nju i mamu, ali ga je tada to najviše okupiralo. Uperila je prst i prema policiji jer, kaže, svi su znali da ima oružje kod svoje mame Marije, a dobili su i anonimnu prijavu, ali ništa nisu učinili. Kod Roškerova brata Marijana Stjepan je tragičnog dana žbukao garažu.

Tamo je popio samo 2-3 gemišta i nije se dalo naslutiti što će učiniti. Kad su pričali o pozivu na vještačenje u vinogradu, Stjepan Rošker tada je izjavio: – Bumo joj potpisali, nek ju vrag nosi. Mislio je pritom na strinu Đurđicu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije