Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SANADEROV MANDAT

Rošin: Odan sam HDZ-u i prijatelju Ivi Sanaderu, ostajem u stranci

jerko rošin
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/4
15.10.2010.
u 13:20

"SDP i Sanader su u dogovoru, što dokazuje činjenica da su SDP-ovi članovi u Povjerenstvu za Inu otvoreno koketirali sa Sanaderom".

Ja sam uvijek prijatelj s Ivom Sanaderom. I član sam HDZ-a. Odan sam stranci kao i prijateljstvu sa Sanaderom. Te dvije stvari ne moraju se nužno miješati. Dok me stranka bude htjela, bit ću u njoj. Ne mislim da će Ivo Sanader osnivati stranku ili frakciju u HDZ-u, izjavio je na konferenciji za novinare splitsko-dalmatinskog i splitskog HDZ-a Jerko Rošin, saborski zastupnik, bliski prijatelj bivšeg premijera.

Čelnici županijskog i gradskog HDZ-a i saborski zastupnici te stranke iz 10. izborne jedinice daju punu potporu ostvarivanju gospodarskog i antikorupcijskog programa koje provodi Vlada i HDZ na čelu s Jadrankom Kosor.

- Aktiviranje mandata Ive Sanadera želja je za rušenjem većine u Saboru i Vlade. No, HDZ se nikoga ne boji, jer provodi program koji je prihvaćen u Saboru. HDZ je jedinstven i složen. S koalicijskim partnerima u Saboru imamo većinu i to je jamstvo za stabilnost Hrvatske i njezin ulazak u Europsku uniju - poručio je Kruno Peronja, šef dalmatinskog HDZ-a. Dodaje da je traženje izvanrednih izbora samo predstava.

Jandroković: Ovo je dokaz jedinstva HDZ-a

Gordan Jandroković, šef zagrebačkog HDZ-a, rekao je da su današnju konferenciju za novinare održali kako bi svi članovi gradske organizacije dali nedvosmislenu potporu premijerki i Vladi RH.

- Ovo je dokaz jedinstva HDZ-a i HDZ neće dopustiti da dođe do promjene saborske većine što forsiraju oni koji ne žele dobro ovoj zemlji - istaknuo je Jandroković.

- SDP i Sanader su u dogovoru, što dokazuje činjenica da su SDP-ovi članovi u Povjerenstvu za Inu otvoreno koketirali sa Sanaderom, koji je abolirao Vladu Ivice Račana od možebitne štetnosti sklapanja ugovora s MOL-om, dok se prema HDZ-ovim članovima povjerenstva odnosio izrazito neprijateljski - zaključio je Jandroković

Od svih onih ljudi koje su mediji etiketirali kao moguće Sanaderove ljude u Saboru većina se nalazi u zagrebačkom HDZ-u. To su Mario Zubović, Petar Selem, Boris Kunst, Stjepan Fiolić i Luka Bebić. Od spomenutih samo je Stjepan Fiolić došao na današnju presicu.

- Nisam došao demantirati novinske napise nego kazati ono što govorim od 1989. kada sam osnivao HDZ. Uvijek sam podržavao politiku svoje stranke - rekao je Fiolić.

Na izričito inzistiranje da Goran Jandroković odgovori jesu li ostali, koji se nisu pojavili, dobili poziv da dođu na konferenciju za novinare i potvrde nedvosmislenu potporu vodstvu stranke, Jandroković nije želio odgovoriti izravno. Pomalo nervozno i isprovocirano je izjavio: 

- Kao što znate, Rošin je jutros rekao da je vjeran stranci, a i svi koje prozivate ostati će vjerni vrhu odnosno politici stranke. Ako postoji ikakva sumnja, sami ih nazovite i pitajte. Zubović mi je prije nekoliko dana to sam rekao, a i Bebić kaže da će svi ostati lojalni - rekao je Jandroković.

Ipak, u zraku je ostala visjeti sumnja zašto onda svi nabrojeni nisu došli kao što je to učinio Fiolić.

Komentara 28

OB
-obrisani-
16:20 15.10.2010.

prava balkanska krčma bez morala i etike...bljak

DU
Deleted user
13:45 15.10.2010.

pokoljite se konacno,da vas se rijesimo..

BR
bronzi
15:01 15.10.2010.

....samo još fali pjesma iz županijski organizacija hdz-a DRUŽE TITO MI TI SE KUNEMO

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije