Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled u plavo

Više od 300 djece uživalo u ronjenju

Foto: Pogled u plavo
1/18
10.07.2017.
u 11:40

Svi posjetitelji manifestacije imali su mogućnost besplatno zaroniti u desetmetarski bazen, upoznati se s ronilačkom opremom, tehnikama i vještinama ronjenja, a sve uz stručni nadzor instruktora ronjenja

Više od 300 djece prošle subote i nedjelje nije moglo sakriti uzbuđenje i sreću s lica nakon što su zaronili u veliki bazen pod punom ronilačkom opremom.

Odredište je bila Lučica Orebić, a riječ je o sada već tradicionalnom projektu Pogled u plavo koji za cilj ima promociju ronjenja u Hrvatskoj.

Svi posjetitelji manifestacije imali su mogućnost besplatno zaroniti u desetmetarski bazen, upoznati se s ronilačkom opremom, tehnikama i vještinama ronjenja, a sve uz stručni nadzor instruktora ronjenja ronilačke sekcije Peliška jedra i instruktora ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su članovi Specijalističke ronilačke postrojbe pri uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba. Pogled u plavo i zanimljiva izložba fotografija hrvatskog podmorja, za koje je zaslužan poznati podvodni fotograf Marjan Radović, jednako je oduševila lokalno stanovništvo i domaće i strane turiste. U ronjenju su se okušali i odrasli, ali manifestacija je ipak najviše privukla najmlađu populaciju.

- Ovo je fantastična ideja, prvi put smo u Orebiću i moja djeca su danas ovdje prvi put ronila. Bilo im je jako zanimljivo i zabavno, do sada nisu imali priliku zaroniti s ronilačkom opremom - rekao je Karlo, otac šestogodišnje Mirte i osmogodišnjeg Maria. Cilj ronilačke manifestacije je promocija ljepota hrvatskog podvodnog svijeta, Hrvatske kao ronilačke destinacije, lokalnih ronilačkih klubova, podići svijest o ekologiji i kroz probne urone približiti ronjenje ljudima. Organizatori, Nemo-Adria Rescue tim pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom već nekoliko godina obilaze gradove u Hrvatskoj, ali i susjednim zemljama te građanima omogućavaju jedinstveno iskustvo ronjenja pod kontroliranim uvjetima. Realizirati hvalevrijedan projekt Pogleda u plavo ove je godine na Orebiću pomogla i Ronilačka sekcija Peliških jedara.

- Kao samostalna sekcija djelujemo dvije godine tijekom kojih smo imali tečaj ronjenja kojim smo obučili svoje ronioce koji sudjeluju u ekološkim akcijama od Zadra do Dubrovnika. Do sada smo odradili preko 30 zarona u ekološkim akcijama diljem Hrvatske te vjerujemo da putem ovakve manifestacije kao što je projekt Pogled u plavo možemo prikupiti nove članove naše sekcije. Nadamo se da ćemo se vidjeti i sljedeće godine u Orebiću - kazao je dr. Denis Kaštelan, predstavnik ronilačke sekcije Peliških jedara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije