Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povijesno otkriće

Ronioci u Savi traže ostatke nalazišta iz 17. stoljeća

posude
Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL
1/2
24.08.2015.
u 10:47

Nastavak je to istraživanja lokaliteta na kojemu su krajem srpnja pronađene brojne posude, ćupovi i drugi keramički predmeti iz razdoblja novog vijeka

Članovi Kluba podvodnih aktivnosti Marsonia zaronili su zajedno s roniocima arheolozima u pet metara duboko korito rijeke Save kod Slavonskog Broda kako bi ponovno istražili i snimili nalazište ostataka iz 17. stoljeća.

Nastavak je to istraživanja lokaliteta na kojemu su krajem srpnja pronađene brojne posude, ćupovi i drugi keramički predmeti iz razdoblja novog vijeka. Pretpostavlja se kako otkriveni predmeti potječu s ostataka nekog mola, pristaništa, a možda i davno potonulog trgovačkog broda.

Arheolozi iz Konzervatorskog odjela zaključili su kako je nalazište u dobrom stanju i kako će se vjerojatno uskoro početi s realizacijom izvlačenja ostataka. U Muzeju brodskog Posavlja oduševljeni su tim vrhunskim povijesnim nalazom te očekuju kako će se istraživanjem koje slijedi stvoriti i šira slika. 

>> 'Ovo je tek početak. Sava je tisućljećima jela svoju obalu i puna je nalazišta'

Komentara 1

JB
jbt...
12:27 24.08.2015.

...cool...!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije