Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki problem
Povratak na članak

Ronio u blizini poznatog turističkog odredišta pa snimio zastrašujući prizor

Britanski ronilac Richard Horner 20 kilometara od Balija snimio je podvodni prizor koji šokira

Komentari 18

SN
Snowman
15:02 07.03.2018.

Kao prvo ja nisam iz Srbije i volim Hrvatsku, svejedno Vam svima mogu predloziti kad sta na Jadranu zaronite malo jedno metar dva pa pogledajte na gore. Ja sam to vidio naravno ne tako extremno ali ipak. Da mogu zabranio bi svima pristup moru sa bilo kakvom plastikom. Bili to obicini kupaci ili oni sa jahtama a kazne bi morale biti kao u Singapuru.

VL
RO
RokoPrc
15:26 07.03.2018.

Dakle, nevjerojatno je kakvih kretena ima... Umjesto da se zapitate i prestanete koristiti plastiku (koliko možete, znam da je nemoguće izbjeći je u potpunosti), vi k*njate...

VL
Avatar raco
raco
15:25 07.03.2018.

pa nek plate za čišćenje, koliko ubiru od turista.

VL
MA
Maxi73
15:05 07.03.2018.

Neobicno mu sto u najpopularnijem turistickom mjestu ima najvise smeca!? Pa zar to ne ide jedno s drugim!? Nasao je najbolje rjesenje, objavio na socijalnim mrezama. Sada ce lajkovi da ociste more od plastike.

VL
Avatar nekakav
nekakav
15:36 07.03.2018.

većina otpada u oceanima je produkt zapadnog društva. trebalo je desetljeća užurbanog konzumerizma, da bi se oceani napunili smećem. sad, otkako je biznis sa otpadom jako profitabilan na zapadu radi državnih poticaja i kazni, oceane zagađuje tzv. sirotinja, u koju je bogati zapad smjestio, tj. izmjestio svu moguću prljavu industriju, jer su 'tamo daleko' ekološkistandardi jako niski, pa je proizvodnja, zajedno sa jeftinom radnomsnagom, jako profitabilna. sad čekamo napad na tu sirotinju, koja sad zagađuje. kao što zapad nije preuzeo odgovornost za zagađenje koju ne radio ravnih 75 godina, nego sad želi sa svima 'igrati fer i pošteno', a jedini se okoristio jefitnim fosilnim gorivima, pa nek zemlje u razvoju svoj razvoj skupo plaćaju, umjesto da i one iskoriste jeftine energente. nek zapad štedi.

VL
ZR
zrinx
09:00 08.03.2018.

Problem je kao prvo da nama potrošačima cijelo vrijeme trube nešto o ekologiji i zaštiti prirode i da moramo odvajati i zbrinjavati smeće, a nitko ne prisiljava proizvođače da mijenjaju pakiranja. U biti se sada više pakira nego prije 20 god. Sve je u plastici nekada i po dva tri puta zapakirano, ono tipa kutija keksa a svaki keks još pojedinačno u plastičnom omotu. Znači što nam više godinama trube o ekologiji to gore postaje situacija sa pakiranjima. Prije je meso recimo kod mesara bilo samo zapakirano u papir i to je to, a danas imaš one plastične vakumirane kutije sa mesom, a i papir kod mesara je danas plastificiran. Pa onda imate gelove za tuširanje sa plastičnim kuglicama za peeling, pa imate sad za pranje veša one kapsule sa plastičnim omotom koji se rastopi u mašini, ili pomislite samo na kavu i silne automate na kapsule. Prije toga svega nije bilo. Što nam vlade više pričaju o ekologiji to se više smeća proizvodi a samo nekolicina zemalja ima riješeno recikliranje i to samo par zemalja u Europi a svi ostali bacaju svoje smeće u rijeke i to sve završava u morima i ocenima. Mi opet liječimo simptome umjesto uzroke. A uzrok je industrija pakiranja. A ima već nekoliko inovatora koji su izmislili pakiranja od prirodnih materijala, koja se onda kompostiraju, ali to nepaše kemijskoj industriji. Sve se opet svodi na jedno, da je profit i novac važniji od čovjeka i prirode.

VL
Avatar Ironman0105
Ironman0105
18:23 07.03.2018.

sad samo ravnozemljasi trebaju reci kuda odgurati to smece, pa ga baciti u svemir na kraju ploce....

VL
Avatar nisam_robot
nisam_robot
14:35 07.03.2018.

Sada ce se javiti domaci odnosno prekodrinski opancari/urbani ljevicari i poceti opet da je u nas sve jos gore a u Jugi je bilo more bistro ko suza. Blabla blabla...

VL
TU
turbolet
13:42 07.03.2018.

zastrašen sam, jao, jako

VL
Avatar Abcda
Abcda
15:56 07.03.2018.

Kad se sjetim "Jugoplastike". Cijela Juga je bila ponosna na nju ..)-:

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.