Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JE LI TO TO?

Ronilac tražio ribu pa pronašao 'izgubljenu nuklearnu bombu'

nuklearna bomba
Foto: Royal Aviation Museum of Western Canada
07.11.2016.
u 23:22

Američka vojska rekla je da je zapravo riječ o lažnjaku ispunjenom olovom, bez plutonijske jezgre potrebne za atomsku eksploziju

Ronilac Sean Smyrichinsky mislio je da je naišao na NLO kada je ugledao neobičan objekt kraj obale Britanske Kolumbije, no čini se da bi mogla biti riječ o "izgubljenoj nuklearnoj bombi". Kanadska mornarica istražit će objekt kako bi utvrdila je li riječ o bombi koja je nestala nakon pada američkog zrakoplova B-36 na tom području tijekom Hladnog rata, prenosi Guardian.

Sean Smyrichinsky naišao je na moguće ostatke prve poznate "srebrne strijele", što je kodno ime za nesreće s američkim nuklearnim oružjem, roneći blizu otočja Haida Gwaii, oko 800 km zapadno od obale Britanske Kolumbije.

- Samo sam tražio ribu za idući dan i onda sam pronašao nešto što nikad prije nisam vidio - rekao je Smyrichinsky. Predmet je, kaže, bio dug oko 3,6 metara te je nalikovao prepolovljenom okruglom pecivu sa zakovicama većima od košarkaških lopti. Izašao je iz vode i povikao svojoj ekipi: "Moj Bože, pronašao sam NLO".

Počeo se raspitivati o pronađenom kada je naišao na jednog starca koji mu je rekao da je možda riječ o bombi sa zrakoplova koji je nestao iznad Tihog oceana 1950. godine. Američka vojska rekla je da je zapravo riječ o lažnjaku ispunjenom olovom, bez plutonijske jezgre potrebne za atomsku eksploziju.

Kanadska vojska izvijestila je da će poslati brod koji će tijekom nekoliko narednih tjedana istražiti pronađeni predmet. Naglasili su kako zapisi ukazuju na to da nije riječ o pravoj bombi te da je rizik od detonacije mali.

>> Otkrili da je uzrok porasta radioaktivnosti u njihovoj zgradi

Komentara 3

Avatar NikadRobom
NikadRobom
06:31 08.11.2016.

Broken arrow...ne srebrna strijela.

OO
oooooooooo
19:16 08.11.2016.

vidim nije vam se svidjela moja pouka, neljutim se sto ste obrisali ali nadam se da ste makar nesto naucili, nije problem neznati nego neznati da neznas ili misliti da znas plus toga jako lose izgleda u novinama pa makar bio I v,l, pozdrav od ivepive, kao sto sam rekao neljutim se cak sto vise poducit cu vas kad god mogu jer vidim trebate dosta pomoci, bog

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije