Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Roni Ljubomir Pecik: Blagajna mi je puna, milijune ću uložiti u Hrvatsku

Naslovnica 24.1.
Foto: VL
24.01.2016.
u 00:01

Hrvatski milijarder u životu je radio kao konobar, prao je posuđe i točio gorivo. Danas posjeduje stotinjak nekretnina u Beču i zarađuje milijune eura.

Svi austrijski mediji proteklih su dana objavili top vijest da je Hrvat Ronny Ljubomir Pecik (53) prodao svoju zrakoplovnu kompaniju Amira Air austrijskom zrakoplovnom i automobilističkom asu i trostrukom svjetskom prvaku Formule 1 Nikiju Laudi. Pecikova dojučerašnja Amira Air luksuzna je kompanija s pet zvjezdica, namijenjena bogatoj i slavnoj klijenteli, s 18 zrakoplova i više od 130 zaposlenih. Laudi ovo nije prvi pokušaj ovladavanja zračnim prostorom. Naime, još 2003. osnovao je svoju zrakoplovnu kompaniju Flyniki, kasnije nazvanu Niki, koju je nakon nekoliko godina partnerstva u cijelosti preuzela njemačka aviokompanija Air Berlin. Prijateljstvo s Pecikom rezultiralo je još jednim ulaskom u ovaj biznis.

Pecik je rođeni Varaždinac s austrijskim državljanstvom i jedan je od vodećih austrijskih poduzetnika i uspješnih investitora u svjetske koncerne visoke tehnologije i nekretnine. Njegova je biografija impresivna: prošao je životni put od siromašnog gastarbajterskog sina do multimilijunaša, a neki tvrde i multimilijardera. Nikad se nije sramio nijednog posla: bio je konobar, perač posuđa, radnik na benzinskoj crpki, informatičar, bankar, burzovni mešetar, trgovac dionicama, pa čak i vlasnik banke i svjetskih industrijskih koncerna. Stoga njegov najnoviji poslovni deal s Laudom nije nikoga iznenadio.

Veliki intervju s Pecnikom pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Prvi potezi nove vlade: Vraćaju se državni tajnici, a ukidaju zamjenici ministra

>>Premijer Orešković koristi iPhone 6s plus, a prijedloge da važne govore drži na engleskom odbija

>>Mjere Ifo instituta - 10% slabija kuna - 3,5 milijardi kuna manje građanima

>>Krešimir Mikić: Nakon kredita u švicarcima nemam privatni život

Foto: VLm

Komentara 98

FO
fora245
21:20 23.01.2016.

daj boze i zelim i tebi i nama (hrvatskoj)uspijeh

Avatar Dančo
Dančo
21:50 23.01.2016.

hrvatsku treba dati u ruke našoj dijaspori koju su komunjare potjerale nakon ww2 tj njihovim potomcima, i provesti listraciju kao poljaci

JU
jupimi
21:29 23.01.2016.

sad smo mi hrvati na nasem,prija su srbi igrali kolo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije