Naslovnica Vijesti Hrvatska

Roni Ljubomir Pecik: Blagajna mi je puna, milijune ću uložiti u Hrvatsku

Hrvatski milijarder u životu je radio kao konobar, prao je posuđe i točio gorivo. Danas posjeduje stotinjak nekretnina u Beču i zarađuje milijune eura.
24. siječnja 2016. u 00:01 98 komentara 34702 prikaza
Naslovnica 24.1.
Foto: VL

Svi austrijski mediji proteklih su dana objavili top vijest da je Hrvat Ronny Ljubomir Pecik (53) prodao svoju zrakoplovnu kompaniju Amira Air austrijskom zrakoplovnom i automobilističkom asu i trostrukom svjetskom prvaku Formule 1 Nikiju Laudi. Pecikova dojučerašnja Amira Air luksuzna je kompanija s pet zvjezdica, namijenjena bogatoj i slavnoj klijenteli, s 18 zrakoplova i više od 130 zaposlenih. Laudi ovo nije prvi pokušaj ovladavanja zračnim prostorom. Naime, još 2003. osnovao je svoju zrakoplovnu kompaniju Flyniki, kasnije nazvanu Niki, koju je nakon nekoliko godina partnerstva u cijelosti preuzela njemačka aviokompanija Air Berlin. Prijateljstvo s Pecikom rezultiralo je još jednim ulaskom u ovaj biznis.

Pecik je rođeni Varaždinac s austrijskim državljanstvom i jedan je od vodećih austrijskih poduzetnika i uspješnih investitora u svjetske koncerne visoke tehnologije i nekretnine. Njegova je biografija impresivna: prošao je životni put od siromašnog gastarbajterskog sina do multimilijunaša, a neki tvrde i multimilijardera. Nikad se nije sramio nijednog posla: bio je konobar, perač posuđa, radnik na benzinskoj crpki, informatičar, bankar, burzovni mešetar, trgovac dionicama, pa čak i vlasnik banke i svjetskih industrijskih koncerna. Stoga njegov najnoviji poslovni deal s Laudom nije nikoga iznenadio.

Veliki intervju s Pecnikom pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Prvi potezi nove vlade: Vraćaju se državni tajnici, a ukidaju zamjenici ministra

>>Premijer Orešković koristi iPhone 6s plus, a prijedloge da važne govore drži na engleskom odbija

>>Mjere Ifo instituta - 10% slabija kuna - 3,5 milijardi kuna manje građanima

>>Krešimir Mikić: Nakon kredita u švicarcima nemam privatni život

Naslovnica 24.1. | Autor : VL Foto: VL

Elipso

 • fora245:

  daj boze i zelim i tebi i nama (hrvatskoj)uspijeh

 • Avatar Dančo
  Dančo:

  hrvatsku treba dati u ruke našoj dijaspori koju su komunjare potjerale nakon ww2 tj njihovim potomcima, i provesti listraciju kao poljaci

 • jupimi:

  sad smo mi hrvati na nasem,prija su srbi igrali kolo