Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Rončević: Ja ću obraniti svoju nevinost i čast, nije me strah

berislav rončević
Arhiva VL
19.10.2009.
u 20:20

Također, demantirao je kuloarske priče da će pobjeći iz Hrvatske riječima "Ma to su gluposti. Ja imam samo jednu domovinu, Republiku Hrvatsku, i ja ću svoju nevinost i čast, kao i čast svoje obitelji, obraniti u Hrvatskoj pred neovisnim hrvatskim sudom".

U intervjuu za Dnevnik Nove TV, bivši ministar obrane Berislav Rončević izjavio je kako u njegovu slučaju neki mediji stvaraju atmosferu linča i da se time krše njegova ustavna prava.

- Ustav je jasan, svatko se ima pravo smatrati nevinim, dok mu se pravomoćnom sudskom presudom ne dokaže suprotno - rekao je Rončević dodavši kako ne može komentirati optužnicu jer je još nije niti dobio.

- Kada je moj odvjetnik i ja pročitamo, osvrnut ćemo se na nju. Prema ovome se predmetu zauzimaju stavovi kao da već postoje pravomoćne presude, kao da su one već izrečene. Političari u Saboru se ne libe govoriti da je to kriminal, da tu postoje elementi kaznenog djela. No, oni za to nisu ovlašteni i ja ih molim da prestanu s tim. Ova zemlja ima trodiobu vlasti, ovaj je postupak uskoro doveden do optužnice i do suca i ja molim samo da se pravosuđe ostavi na miru, neka se i nas ostavi na miru i neka se postupak vodi po Zakonu i Ustavu Republike Hrvatske, ništa drugo. Ako tražim previše, onda ne znam što bih više rekao.

U intervjuu je istaknuo kako smatra da je bilo pritisaka politike na pravosuđe smatrajući posebice neprimjerenom izjavu ministra pravosuđa "koji je rekao da je, ako ne bude optužnice protiv Rončevića, to test ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju".

Dodaje kako misli da mu njegova stranka, Hrvatska demokratska zajednica, nije okrenula leđa i ostaje njezin član.
- Ja sam član Hrvatske demokratske zajednice i to ću ostati. Nikad nisam od svoje stranke tražio da na bilo koji način utječe na ovaj postupak. To definitivno nikad ne bih radio niti je to potrebno. Apsolutno se ne bojim ovog postupka i tražim samo da bude pošteno - poručuje Rončević.

Također, demantirao je kuloarske priče da će pobjeći iz Hrvatske. - Ma to su gluposti. Ja imam samo jednu domovinu, Republiku Hrvatsku, i ja ću svoju nevinost i čast, kao i čast svoje obitelji, obraniti u Hrvatskoj pred neovisnim hrvatskim sudom - zaključuje bivši ministar dodajući da ga nije strah jer je uvjeren da će institucije pošteno obaviti svoj posao.

Ključne riječi

Komentara 14

MU
Mućanin
23:00 19.10.2009.

Da Rončević ima čast dao bi već davno ostavku da ne našteti Vladi i Državi, pošto on časti nema nije ga ni briga za iste!!!

KO
kompa
01:31 20.10.2009.

sjetimo se Ivana Heraka ministra turizma,neutemeljene optuzbe su unistile covjeku zivot,rasturile obitelj,pisalo se sve i svasta,mada ne pripada mojoj politickoj opciji bio sam na njegovoj strani od pocetka i smrdilo mi je na neki montirani proces,ko mu se nakon toga ispricao,jel za dane provedene u zatvoru dobio neku odstetu...i on je samo covjek

KA
karlovcankica
22:49 19.10.2009.

dali se u Hrvatskoj prije sudi u novinama ili na sudu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije