Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivost

Romi briljirali na izborima za vijeća mjesnih odbora M. Središća

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 18.09.09., Mursko Sredisce, Hrvatska- Guzve na granicnom prijelazu Mursko Sredisce. ILUSTRACIJA Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/VLM'
'Vjeran Zganec-Rogulja/VLM'
08.11.2010.
u 14:55

Jako su pažljivi i znaju što rade. Poznaju sve zakone i politički su vrlo pismeni – komentirao je Marijan Kutnjak

Iako u Gradskom vijeću Murskog Središća vladaju HSLS i HDZ s partnerima, to se nije preslikalo na izbore za članove vijeća mjesnih odbora. U tri najveća odbora – Središću, Peklenici i Hlapičini – pobijedila ih je koalicija SDP-a i HNS-a. Tek dva od 32 moguća vijećnička mjesta u šest odbora osvojio je HSLS gradonačelnika Josipa Dobranića.

Bolje je prošao HDZ, s osam vijećnika, a pobijedio je u Štrukovcu. No najzanimljiviji podaci dolaze iz romskog naselja Sitnice.

Naime, čak je 32 posto Roma s pravom glasa, najviše, izašlo na izbore, a u Hlapičini i Središću, primjerice, nije izišlo više od 13 posto glasača. K tome, u Sitnicama nije zabilježeno da je bilo nevaljanih listića, objavio je dipl. iur. Hrvoje Novak, predsjednik gradskog izbornog povjerenstva. U svim ostalim odborima bilo je više nevaljanih listića.

– Romi su jako pažljivi i znaju što rade. Sve zakone dobro znaju i politički su vrlo pismeni – komentirao je Marijan Kutnjak, iz SDP-a, "najglasniji" član gradske oporbe. Iako su SDP i HNS pomeli vladajuću koaliciju, smatra da u mjesnim odborima nema mjesta za politiku. – Zakrpajte mi ulicu, zavozite grabu... To su stvari kojima se bavimo u odborima i radit ćemo zajedno s gradskom vlašću – kaže Kutnjak.

Analiziraju li se rezultati, može se zaključiti da bi HDZ i HSLS, po metodi preračunavanja glasova u mandate, puno bolje prošli da su i oni izišli sa zajedničkom listom. Kako doznajemo, nisu se mogli dogovoriti i dio koalicije želio je testirati svoju snagu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije