Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Španjolka i Sirijac

Romea i Juliju iz izbjegličkog kampa razdvojio papa Franjo

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
21.04.2016.
u 07:00

Dok su ostali iz njegove obitelji bili presretni što sa Svetim Ocem putuju u Rim, Abdul-Majid satima je plakao slomljena srca

Mladenačku ljubav koja se rodila u izbjegličkom kampu na grčkom otoku Lezbosu svojom je akcijom udomljavanja migranata prekinuo papa Franjo.

U velikoj priči o “Romeu i Juliji” izbjegličkog kampa britanski Daily Mail opisao je kako su se u tragediji bježanja od ratnih razaranja u Damasku i želji da pomogne onima koji su izgubili sve što su imali, pronašli petnaestogodišnji Abdul-Majid i devetnaestogodišnja Andrea. Abdul-Majid sa svojom je obitelji bježeći iz Sirije stigao na Lezbos, a Andrea je napustila sigurnost Barcelone kako bi pomagala ljudima poput Abdula i njegove obitelji.

Daily Mail prenosi Andreine riječi kako su se svidjeli jedno drugome od prvog dana kad je Abdul stigao u kamp. Zajedno su crtali, plesali, učili arapski i španjolski i sve više vremena provodili zajedno. Iz toga se malo pomalo razvila posebna veza, koju je protekli vikend prekinula akcija Svetog Oca koji je Abdula-Majida i njegovu obitelj zrakoplovom prebacio u Rim. I dok su ostali u obitelji bili presretni, Abdul je plakao zbog slomljenog srca. Ipak, prema Andrejinim riječima, s njezine je strane ljubav prema Abdulu bila više poput sestrinske, jer ima dečka u Španjolskoj. Abdul-Majid je pak stidljivo priznao da mu Andrea jako nedostaje te da su i dalje u stalnom kontaktu sms porukama. 

>> Papa Franjo: Izbjeglice nisu brojevi, zaštitite ih 

>> Pet godina nakon rastave ljubavi su dali novu priliku

Komentara 3

DU
Deleted user
09:01 21.04.2016.

Jesenti milu igulicu, stvar je jasna kao dan. Papa Francek jedini je i isključivi krivac za razaranje životne sreće toga 15-godišnjeg derišta. Nema druge nego ga zbog toga neoprostiva čina treba strpati u samostan da pravi društvo Benediktu XVI. tete hitno sazvati konklave na kojima će se izabrati novi papa po ukusu Daily Maila i barem s minimum smisla za ljubavne jade modernih tinehjdžera. Ako se ne učini tako, bit će to sumrak pravde i pravednosti na ovom tužnom i jadnom svijetu.

JE
jedna
08:42 21.04.2016.

bravo , to im je i bia cilj islamizacija evrope , na "kulturan " nacin

Avatar blackula9
blackula9
10:46 21.04.2016.

Jasno da je dečko musliman, a cura europljanka, drugačiju kombinaciju ne bi ni dozvolili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije