Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NADZIRAT ĆE IH KONTROLORI
Povratak na članak

Od ponedjeljka na teren izlazi 8000 popisivača, ako unesu krivi podatak prijeti im kazna do 7000 kn

U Gradu Zagrebu samopopisalo se više od četvrtine stanovnika, njih 208.148 (25,72%)

Komentari 12

KA
kažemja
07:54 22.09.2021.

Još uvijek nitko nije dao neki suvisli odgovor zašto se sve može online osim glasati??

VL
FE
Felix007
10:13 22.09.2021.

Ovo je popis IMOVINE a ne ljudi i niste dužni dati na uvid svoju imovinu jer se spremaju nabiti nove poreze i zato žele znati o vašoj imovini, porez na svaki kokošinjac, svinjac, svaki kvadrat koji još oporezovali nisu, porez na IMOVINU, nee nee, nisu ga oni zaboravili! Samo osnovne podatke im dajte koj ise tiču popisa stanovništve, NE imovine. Prijetnje kaznama su samo zastrašivanje, mislite da će nakon popisa imovine iči u novo popisivanje da provjere?

VL
Avatar fredi
fredi
07:50 22.09.2021.

Rok ne ističe, nego istječe!

VL
MA
Marijo0000
10:51 22.09.2021.

U moju kuću uć neće bez testa ne starijeg od 24 h

VL
DU
Deleted user
08:45 22.09.2021.

Mi ćemo pripremiti onaj PVC cirkuski skafander pa obući ga,imamo ugodan podrum,komunicirat ćemo preko kamera😌

VL
DU
Deleted user
08:46 22.09.2021.

Nije to popis već svojevrsni još jedan cirkus😅

VL
BR
Breoxs
07:24 22.09.2021.

Svaki ulazak u dom, svako sjedanje za stol s osobom, svako popisivanje u stanu je bliski kontakt! Kada se popisivač zarazi, on i njegov kontrolor iz popisnog centra dužni su navesti bliske kontakte što znači da će popisivači, kao ovlaštene osobe, sa svim relevantnim podacima (ime i prezime, OIB, adresa prebivališta/boravišta, članovi kućanstva) moći epidemiologu dati sve točne podatke temeljem kojih će epidemiolog određivati samoizolaciju. Ne trebam govoriti da osoba koja je u samoizolaciji gubi na plaći, ne može otići u vinograd, maslinik, ne može otići u šumu pripremiti drva, ma ne može ništa osim čamiti doma u kućnom pritvoru. Pa tko će pametan u ovim okolnostima puštati popisivača u vlastiti dom?

VL
BR
Breoxs
07:15 22.09.2021.

Ako je vjerovati službenim informacijama, epidemiološka situacija je vrlo nepovoljna. Svakodnevno se građani pozivaju na cijepljenje, neki koji su cijepljeni su oboljeli, srećom s blažom kliničkom slikom, a sada bi trebali pustiti prijenosnike virusa da sjede po domovima. Dakle, prvo, kada popisivač uđe u nečiji dom, bez prethodne najave, tj.ako ga građanin pusti u dom, taj popisivač će sjesti za neki stol. Pretpostavljam da stol nije dezinficiran, da stan nije proluftan, što znači da potencijalno nije teško pokupiti virus. Kako popis traje od 27.rujna do 17.listopada, popisivač će ovom logikom, ako se zarazi, a prije nego zalegne u krevet, dnevno ulaziti u 30 domova. Naravno, uvijek će sjediti za stolom i uvijek postoji mogućnost da se zaraza u nekom postotku proširi. Nije dobro!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.