Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
daruvarski čelnik

Rohlikova prva godina - dobar, ali "premekan" u važnim odlukama

'Podravina-bilogora, 3.6.2010. Daruvar, Dalibor Rohlik Snimio: MIchel Palijan / VLM'
'Michael Palijan / VLM'
03.06.2010.
u 15:40

Prosječna ocjena prve godine na mjestu gradonačelnika je 3. On sam "upisao" si je 3 do 4, smatrajući da uvijek može bolje.

Budući da je gradonačelnički stolac od Zvonka Cegledija u lanjskom lipnju preuzeo njegov zamjenik Dalibor Rohlik (SDP), daruvarski politički čelnici ocijenili su njegov jednogodišnji rad. "Prvašić" Rohlik, čija je koalicija (SDP-HSU-Mali poduzetnici) u Gradskom vijeću oporba, prema školskoj skali prošao je s trojkom. Iako ga smatra dobrim i nesebičnim, predsjednik GV-a i HDZ-a Bruno Marić, najstroži s dvojkom, Rohliku zamjera nedostatak pomaka u gradu.

- Mekan je u odlukama, propustio je iz ministarstva i fondove izvući novac, iako ni mi u gradskoj vlasti nismo amnestirani - kaže Marić. Cegledi (HSS) zamjera svom nasljedniku nedostatak inicijative i investicija, te znatno trošenje nenamjenskog novca.

- Ima veće i manje miljenike, a mrlja mu je stranačko zapošljavanje u Darkomu - strog je Cegledi, koji je uknjižio minus tri. Alen Baščevan (HSLS), Vladimir Bilek (HNS), Branko Kovačić (HSU) i Antun Boroš (poduzetnici) ukazuju na nedostatak energičnosti i čvrstoće. Potonji, koji je dao i najvišu ocjenu - četiri, priželjkuje ispravljanje "krivih Drina" prošle vlasti, ali čestita na "decegledizaciji" vrtića i nacionalnih manjina, te otvaranju vrata građanima i poduzetnicima. Bilek ga s plus tri nagrađuje jer je unatoč recesiji i naslijeđenim obvezama održao funkcioniranje grada, a Baščevan istom ocjenom zbog nepoželjne kolebljivosti i inertnosti, a poželjne suradnje sa županijom i angažmanom oko pruge. Kovačić daje četvorku jer se "dobro snalazi iako nema većinu u Gradskom vijeću". Sam Rohlik si je upisao ocjenu od tri do četiri.

- Naravno da se moglo više, no došao sam u nezgodno vrijeme. Čak i pojedini HDZ-ovi (grado)načelnici nisu uspjeli ostvariti planove, već, poput virovitičkoga, dizati kredite. Ne izvlačim se, no niti prethodnik nije donosio milijarde - kaže daruvarski gradonačelnik.

No, ističe kako su već bjelodani pomaci u velikim projektima na vodoopskrbi i odvodnji, vraćena sjedišta nekih tvrtki u Daruvar, te pokrenute nove izgradnje u industrijskoj zoni. To bi, uz ostale napore, do na godinu uz bolju ocjenu moglo iskamčiti i pohvalnicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije