Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Povratak na članak

Rohatinski: Isplatom dugova država će spasiti poduzetnike

U priopćenju HNB-a guverner središnje banke Željko Rohatinski ponovio je ono što je najavljivao godinama i što se potvrdilo – da je globalna kriza na površinu dovela strukturne slabosti domaćeg gospodarstva.
Objava 21. travnja 2010. 3 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 18
 • istima:

  Hm...... Apsurdno je da država koja svojim neplaćanjem vlastitoj privredi uništava poduzeća, istovremeno izmišlja nekakve kobajagi povoljne kredite za spas istih..... Ili će prije biti da su ti krediti tek nova formula za upljačkati što se još opljačkati dade....... ?

  07:59 22. 4. 2010.
 • Zdravek:

  22.04.2010. u 08:25h Morkin je napisao/la: \"Od drugog stupa definitivno neće biti ništa - to nek svakom bude jasno.\" ma ni jedan stup nece funkcionirat dok god imamo omjer zaposlenih i umirovljenika 3:2

  10:09 22. 4. 2010.
 • -obrisani-:

  Hrvatska je jedna monetarno sređena i pravna članica EU saveza..

  23:41 21. 4. 2010.
 • autoritet:

  \"moral u poslovanju i cijelom društvu” - spot on! jedina stvar koju treba promovirati.

  00:10 22. 4. 2010.
 • chemica:

  Izgleda da su izbori jako blizu. \"Pametni\" Škegro je \"smislio\" kako će riješiti problem neplaćanja, samo još treba \"pronaći\" novce da bi to i ostvario. Zbilja, otkud mu novci? Idućoj vladi će ostaviti da razriješi tu malu nepoznanicu. Bitno je ... prikaži još! da se ovaj potopljeni \"brod\" dovuče do \"luke\" i da ga se uvali idućem zlosretnom \"kapetanu\". Crni Milanoviću, zar si baš toliko malo pametan?

  01:44 22. 4. 2010.
 • Avatar PotemkinVillage
  PotemkinVillage:

  Milanović nije dorastao položaju na kojem se nalazi, i njemu i nije niti stalo da da dođe na vlast jer ni sam ne bi znao što činiti. Takav je cijeli jadni i nesretni nam SDP. Njima odgovara hladovina u oporbi, ... prikaži još! \"kruha bez motike\", dobra plaća a nikakva odgovornost. Izmišljaju parole bez duha i smisla, guze i broševe. Stazić sa svojim seljačkim predstavama u Saboru,onako ružan i antipatičan, izaziva mučninu. Jedini im je cilj raditi nered u Zemlji i izazivati podjele među pučanstvom. U tu svrhu neprestano plasiraju dezinformacije a u cilju stvaranja pesimističkog ozračja. Njihova deviza je: Što gore, to bolje za njih, to je uvjet njihovog postojanja. Ništa drugo doista nisu u stanju činiti. Nije li i predsjednik Josipović izašao iz SDP-ove radionice. Rezultati su vidljivi. Svakim danom u svakom pogledu.......

  02:30 22. 4. 2010.
 • kreont:

  Stranice politike prebacite u rubriku Crna kronika ili vicevi dana što je adekvatnija.

  03:36 22. 4. 2010.
 • visio:

  kako ova itina boli, a jadranko kosor!!!???

  07:37 22. 4. 2010.
 • istima:

  -20% .... hm sitnica..... ako pogledaš da su vrijednosni papiri u minusu ohoho dublje potonuli

  08:30 22. 4. 2010.
 • Morkin:

  Jedna insajderska info (pričala mi je osoba koja ima uvid u njihove poslovne knjige) - vezana za jedan HR mirovinski fond: posljednju godinu dotični fond je zaključio s \"uspješnim poslovanjem od\": - 20%! A tu se ne radi ni o ... prikaži još! o kakvom rizičnom fondu koji se bavi špekulativnim kapitalom (ili, iskrenije i bolje rečeno - kocka se novcima) već o mirovinskom fondu, zaboga, koji bi trebao biti pojam sigurnosti i konzervativnog ulaganja! Od drugog stupa definitivno neće biti ništa - to nek svakom bude jasno.

  08:25 22. 4. 2010.
 • Avatar vh1
  vh1:

  @ chemica I ja sam ćitao Škegrine tirade. On bi se zaduživao da vrati dugove....???? Radili on tako radi i u svojoj obitelji. Koji fakultet treba završiti da bi sa zaduživanjem vodila država. Tako bi mogli i imbecili voditi državu. ... prikaži još!u. Prezadužena država mora poplačati svoje dugove. Neka se najprije naplati od imovine Šegrića, Kutlića, Polančića....i ostalih GMO priučenih ekonomnista koji su je svojim neznanjem i pljačkom doveli do dna.

  08:35 22. 4. 2010.
 • drugTitoforever:

  Pitanje dana? Da li je vlada umorna od svog posla koliko su hrvatski gradjani umorni od ove vlade?

  09:42 22. 4. 2010.
 • stefj:

  Jučer u otvorenom potvrdilo se ono što su svi pretpostavljali, da je Škegrica napisao program. Program je OK, samo je premalo, rezovi su premali, a definitivno je stigao prekasno. Ako HAC, HŽ, HEP i slični poplaćaju svoje račune, ulit će ... prikaži još! se hrpa love u privredu, jedino mi nije jasno od kud državnim firmama ta količina novca. Pitanje je da li se uopće mogu zadužiti koliko su dužna da sve uspiju poplaćati. Tu su 2 problema, npr. firme koje rade za HAC u zadnje vrijeme ne smiju niti izdavati račune za obavljeni posao, da se u knjigama ne bi vidio realan dug, a kad i izdaju račun, čekaju po 8-10 mjeseci na naplatu. Kako će se promijeniti poslovanje? Pa tako da, umjesto da izdaju račun odmah i čekaju 10 mjeseci, izdat će račun za 10 mjeseci, pa će dobiti plaćeno... Drugi veliki problem su lokalne uprave, naročito veliki gradovi poput Zagreba ili Rijeke. Tu su rokovi plaćanja isto veći od pola godine, a tu država nema utjecaja. No kad bi se rješio i dio problema, bilo bi malo lakše, pitanje da li će se uspjeti u namjeri. Najgore od svega je do kud su nas političari (svi skupa bez iznimke) doveli. U takvoj smo situaciji da nas vesele stvari koje bi inače morale biti normalne, poput plaćanja onog što kupiš ili ukidanja harača kojeg nije niti trebalo biti...

  09:30 22. 4. 2010.
 • tania:

  Ostaviti olakšice za osiguranje, definitivno!

  09:45 22. 4. 2010.
 • Capolo:

  Odavno je rečeno da fiskalna i monetarna politika ne mogu jedna bez druge, a s tim i dobra suradnja Vlade i HNB-a. I uz sve napore dežurnih oporbenih spinovima u novinarskim redovima da tu vezu unište ona je i dalje ... prikaži još! na visokoj profesionalnoj razin.

  10:31 22. 4. 2010.
 • bioninjahrv:

  Svi sad pričaju od kuda jadnim \"državnim firmama\" novac za plačanje radova morati će se zadužiti. Pa naravno da će somrati zadužiti ali moraju platiti one radove koje su naručili, a ne da izvođači radova propadaju, a oni isplačuju regrese ... prikaži još! i božnice. Već mi je p.k. ekipe koja naruči radove, a onda se pravi blesava, ako nemaš love ne naručuj radove i to je to. Ako želiš investirati investiraj u proizvodnju, a ne u fancy urede, ako želiš preživjeti investiraj u nekoga tko ti nosi dobit, a ne u refernete i zamjenike referenta i tajnice i sl. Treba uvesti kazneni porez na nelikvidnost pa da se naplati recimo dodatnih 5% poreza na sva plaćanja preko 90 dana pa da vidimo kako bi Todorić, Magma i slični odgađali plačanja i ucjenjivali izvođače tipa ako me tužiš za mene više ne radiš .

  10:32 22. 4. 2010.
 • sadaive:

  Dobro je imati i zamjenicu tajnice i zamjenicu za tajnicu,samo proizvodnja ne smije stajati..O tempora o merde..

  21:53 22. 4. 2010.
 • Avatar mliniški
  mliniški:

  @Morkin; od drugog stupa neće biti ništa.Ma neće biti ništa ni od jednog stupa , jer to nisu više stupovi to su futrole-prazne kase.

  23:23 22. 4. 2010.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.