Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEDRA STRANA POLITIKE Brođani oduševljeni kandidatima

Rodney i Dellboy u utrci za fotelju gradonačelnika

29.04.2009.
u 16:14

Oduvijek ste kandidata za mjesto gradonačelnika htjeli vidjeti kako polugol nježno grli purana? Svog saborskog zastupnika kao kauboja na gumenom konju ili domoroca s Papue Nove Guineje?

A dvojicu najljućih takmaca na izborima kako poput Dellboya i Rodneya iz legendarne serije Mućke, pokušavaju slučajnim prolaznicima utrapiti robu sumnjiva porijekla dok stoje pokraj poznate trokolice? Brođani ih ne moraju zamišljati.

Veliko zanimanje
Usporedo s predajom kandidatura za predstojeće izbore, slavonskobrodski internetski Sbiportal otvorio je galeriju pod nazivom Vedra strana izbora, gdje su fotomontažama, na prilično osebujan način, predstavljene sve važnije ličnosti brodske političke scene.

– Odlučili smo političare pokazati u jednom drugom svjetlu. Svi mi o predstojećim kandidatima imamo svoja, bolja ili lošija mišljenja, a sada smo se malo odlučili poigrati računalom i njihovim fotografijama.

Fotomontaže su različite kvalitete, neke su bolje, neke lošije, ali je činjenica da se sviđaju našim posjetiteljima. U samo nekoliko dana pregledane su oko osam tisuća puta, a galerija svakodnevno raste, nadopunjavamo iz dana u dan – kaže Saša Karić, webmaster Sbiportala i koordinator projekta fotomontaža.

Nitko se ne buni
Prema njegovim riječima, niti jedan od računalom obrađenih političara nije im se obratio niti prosvjedovao, već svi, makar i kroz stisnute zube, tvrde da su im retuširane fotografije simpatične.

– Nema ljutnje, sve je vrlo simpatično. Ako ništa drugo, fotomontaža mi daje snage da izdržim u dijeti pokazujući kako bi izgledala sa vitkim tijelom.

Fotografiju sam čak i postavila na zid ureda – kaže zamjenica gradonačelnika Broda Željka Krištof, inače nositeljica nezavisne liste na predstojećim izborima koja je na portalu prikazana u maniri Xene ratnice.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije