Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojica iz Petrinje

Roditelji zloglasnog Srđana Mlađana: 'Prestrašno... Ne znam što da kažem, oprost ne mogu tražiti'

Srđan Mlađan
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
24.10.2019.
u 08:39

– Nakon što se to dogodilo, došao je navečer kući, popio čašu mlijeka i otišao leći. Ne razumijem da netko može to napraviti, popiti čašu mlijeka i otići spavati. I drugi dan normalno u školu... Kao da ništa nije bilo – rekao je Srđanov otac

Hrvatsku javnost zaintrigirala je informacija da se Srđan Mlađan, jedan od najokrutnijih ubojica kojeg Hrvatska pamti, u zatvoru u Lepoglavi – oženio. Sretnica je 20-godišnja Elia Molnar iz Zagreba, koju Mlađan prije vjenčanja navodno nije ni vidio.

Petrinjac Mlađan je, podsjetimo, za trostruko ubojstvo, pljačku banke i otmicu osuđen je na 27 godina zatvora, a preživjele žrtve njegovih zločina, svjedoci i mještani Petrinje strahuju što slijedi nakon njegova izlaska iz zatvora, koji se bliži.

– Naravno da mi neće biti svejedno kad iziđe i da ću ipak morati malo više računa voditi o djeci. Nadam se da se neće vratiti u Petrinju – rekao je Srđanov prijatelj u emisiji Nove TV Tragovi prošle godine.

U istoj emisiji prvi put pred kamerom progovorili su i Mlađanovi roditelji. 

– I ta riječ ''žao mi je, preslaba je. Ne znam što da drugo kažem, stvarno preslaba. Ja oprost ne mogu tražiti, nemam obraza – rekla je Srđanova majka.

Bili su iznenađeni Srđanovim ponašanjem nakon ubojstva. 

– Nakon što se to dogodilo, došao je navečer kući, popio čašu mlijeka i otišao leći. Ne razumijem da netko može to napraviti, popiti čašu mlijeka i otići spavati. I drugi dan normalno u školu... Kao da ništa nije bilo – rekao je Srđanov otac.

– Ubiti čovjeka, to je prestrašno. Pa doći kući, popiti mlijeko... – komentirala je Srđanova majka.

Mlađan je 1998. godine ubio maloljetnu djevojku i umirovljenika, za što je bio osuđen na 12 godina zatvora. Zbog uzornog ponašanja često je izlazio na slobodne vikende s kojih se uredno i na vrijeme vraćao – sve do jednog puta 2002. godine. Dok je zagrebačka policija tražila odbjeglog bjegunca, drugi tim istražitelja istraživao je pljačku banke u blizini mjesta gdje se sumnjalo da se odbjegli Mlađan nalazi. Ulaskom u haustor opasni bjegunac susreo se i s policajcem kojeg je ubio i potom se dao u bijeg. Idući Mlađanov potez bila je otmica tročlane obitelji na zagrebačkom Borongaju. Jedna od žrtvi otmice bila je i Božena Kosović

– U mraku sjediti s čovjekom s dva pištolja, užas. Sreća da su ulične lampe bile dovoljno visoke tako da sam ipak vidjela njegovu sjenu. Ne mogu si zamisliti da bi se tako nešto moglo dogoditi. Da mi netko veže sina preda mnom – prisjetila se u lanjskoj emisiji.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar MILENIUM Sokol
MILENIUM Sokol
09:25 24.10.2019.

2027 e ga zele spustit ma slobodu. Odmah opet crne vrece pripremite.Taj decko je 100% znate i sami kaj. Dozivontno u ludaru znjim ili ce ljepit krv na vasim rukama koji ste ga opet pustili.

IG
igorl
09:36 24.10.2019.

Cekaj, misle ga pustiti 2027? Jel to neka sala? Lik ubije dvoje slucajnih prolaznika, ode u zatvor, puste ga, ubije policajca i otme troje ljudi. I misle ga pustiti? Ludilo. Decko nije cist u glavi, ne moze medju populaciju, ubit ce ponovno. Ak ga vec ne mozete pogubiti, osigurajte mu mjesto na nekom zatvorenom dijelu psihijatrije i lijepo svakodnevna doza lijepih ljekova da ne zna ni tko je ni sto je... lijepo vegetirat do kraja zivota. Iskreno - da ga vidim u svom kvartu - nabavio bi dozvolu za nosenje pistolja i svaki dan bi prijavljivao policiji da je cudan momak oko moje zgrade.

SM
Smrdo
09:23 24.10.2019.

Mlađane, nadam se da će tvoja iduća žtrva bit netko iz pravosuđa ili politike. Da ti je bilo tko normalan sudia ti sunca ne bi vidia.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije