Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepregledan zavoj

Roditelji žele mjerač brzine ili svjetlosnu signalizaciju

radovan (1)
Ljiljana Risek
30.11.2010.
u 12:22

Razmišlja se o postavljanju semafora, poput onoga u Šemnici, što vozače koji se dovezu prevelikom brzinom „kažnjava“ paljenjem crvenoga svjetla

 - Nepregledan zavoj, smješten gotovo pod pravim kutom na županijskoj cesti ispod Osnovne škole Metela Ožegovića u Radovanu, velika je opasnost za učenike. Zbog specifične konfiguracije terena (škola je smještena na povišenom strmom terenu iznad ceste), učenici cestu prema školi prelaze upravo na tom, najopasnijem dijelu. Upravo to je razlog zbog kojeg roditelji traže da se sigurnost njihove djece poveća postavljanjem vertikalne prometne signalizacije, jer samo zebra nije dovoljna – poručila je ravnateljica radovanske škole Ana Košćak.

   Riječ je o problemu čiji su način rješavanja već razmatrale ivanečke gradske službe i Mjesni odbor, o njemu su i predstavnici ivanečke Policijske postaje razgovarali s ravnateljem Županijske uprave za ceste Tomislavom Osonjačkim, a ponovno ga je aktualiziralo Vijeće za komunalnu prevenciju. Dogovoreno je da bi Grad Ivanec u suradnji sa ŽUC-om trebao na nepreglednom dijelu ceste poboljšati horizontalnu signalizaciju i postaviti mjerač brzine, koji bi vozače upozoravao da kod škole skinu nogu s gasa. Razmišlja se i o mogućnosti postavljanja semafora (poput onoga kod škole u Šemnici u Krapinskoj županiji), što vozače koji se dovezu prevelikom brzinom „kažnjava“ paljenjem crvenog svjetla.

   Razmotrit će se i postavljanje dodatne signalizacije kod novog spoja Rajterove i Malezove ulice u Ivancu, gdje je prošlih dana stradala jedna djevojčica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije