Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čakovec

Roditelji se žale da djeca u busu stoje, a imaju plaćena mjesta

prijevoz učenika
Arhiva VL
25.02.2010.
u 13:55

Djeca u školu dolaze pedeset minuta ranije jer prijevoznici imaju premalo autobusa, kojima prevoze učenike srednjih škola

– Godinama se govori da se županija skrbi za obrtnike, a zapravo radi suprotno. Tako smo bili izigrani na natječaju za prijevoz osnovnoškolaca, na kojem je bivša vlast pogodovala AP Toursu u stečaju, iako se znalo da je već tri puta mijenjao ime i svaki put bio u gubitku 10 do 15 milijuna kuna.

Osim toga, nije platio dug županiji i državi. Autobusni prijevoz Tours nema adekvatan vozni park, a domaće prijevoznike ne želi za strateške partnere, već odabire tvrtku iz druge županije, čime sva dobit, porezi i cestarine, oko 400.000 kuna mjesečno, odlazi izvan Međimurja – prigovorili su članovi grupe autobusnih prijevoznika Udruženja obrtnika Međimurske županije.

– Cijena prijevoza posebna je priča. Obvezni su obavljati prijevoz po autodanu 21 autobusom, a oni to čine sa 16. To znači da se pet autobusa plaća, a oni uopće ne voze osnovnoškolce. U županiji nam je obećano da će se osnovati komisija za praćenje kvalitete ostvarivanja ugovora – rekli su Franjo Topličanec i Josip Baliga.

Upozoravaju da se roditelji žale da djeca u autobusima moraju stajati jer nema mjesta za sjedenje, a prema ugovoru svaki učenik morao bi imati sjedalo. Djeca, tvrde, u školu odlaze 50 minuta ranije jer je premalo autobusa. Zbog svega toga traže da se natječaj za prijevoz djece poništi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije