Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASILJE MEĐU DJECOM

Roditelji se umiješali u razmirice dvojice desetogodišnjaka

08.03.2009.
u 18:11

VARAŽDIN – Nenad F. iz Sračinca tvrdi da je njegova 10-godišnjeg sina, učenika 2. razreda Osnovne škole Sračinec, prije nekoliko dana, pred ulazom u školu pljusnuo Siniša H., otac dječakova kolege iz razreda.

Branio se udarcima
– U školi nitko nije reagirao na to niti su nas obavijestili o događaju. Mog sina nitko ne voli u školi, pa ni razrednica, jer je stariji od ostale djece. Imao je zdravstvenih problema pa je kasnije krenuo u školu. U prvom su ga razredu svi zadirkivali, a on se branio tako što ih je tukao. Išli smo i k pedagogu na razgovor i u centar za socijalnu skrb – kaže Nenad F.

Što se tog dana dogodilo pred školom, prepričao je i njegov desetogodišnji sin.

– Pljusnuo me dva puta i nategnuo za uho, a odonda mi se klima zub. Rekao je da ne diram njegova sina, kojeg sam dan prije udario nogom u nogu. No, udario sam ga jer mi je govorio da sam “klepček” i "bedak", a onda me naguravao. Tako mi se rugaju i stalno me zadirkuju i ostali u razredu. Klepčekom su zvali mog pokojnog djedu. Nisam za pljusku rekao učiteljici, ona stalno govori, kada joj se žalim, da to nije ništa – kazao je desetogodišnjak, inače vrlo dobar učenik.

Nenad F. i njegova supruga žive s troje djece od dječjeg doplatka, očeva povremenog sezonskog rada i majčine socijalne pomoći jer boluje od jake epilepsije.

Terorizira djecu
No za razliku od Nenada F., koji tvrdi da njegova sina sustavno zlostavljaju, sasvim drugu priču priča Siniša H.

– S tim dječakom stalno ima problema. Terorizira svu djecu, pogotovo one koji se ne znaju obraniti kao naš sin, kojem je nedavno u sportskoj dvorani lupao glavom o zid. Bili smo već mnogo puta u školi zbog takvih problema. Učiteljica nam je rekla da više ne zna što učiniti. Pa zar se treba zlo dogoditi da netko reagira? Priznajem, malo sam ga nategnuo za uho i usput lagano udario rukom po licu. Poslije, kad sam razgovarao u razredu s učiteljicom, pružio sam mu ruku i rekao da ćemo se pomiriti te ga pitao bi li bilo lijepo da moj sin svakodnevno tako tuče njega. Rekao je da ne bi bilo. I to je sve – kaže Siniša H.

Cijeli slučaj prijavljen je policiji, koja je potvrdila da je zaprimila prijavu o remećenju javnog reda i mira.

Što o svemu pak kažu u školi, nismo uspjeli doznati jer nisu odgovarali na pozive.


Od Isuseka tražio da ga vršnjak više ne tuče

Siniša H. tvrdi da je vjeroučiteljica u razredu za Božić dala zadatak da svatko nešto napiše Bogu.
– Moj sin je napisao: “Isusek, molim te da me S.... više ne tuče.” Najbolje je što ni vjeroučiteljica nije reagirala na to pa smo sami otišli u školu i o svemu obavijestili učiteljicu i ravnateljicu – kaže Sinišina supruga Renata H. Objašnjava da njezin sin često dolazi kući s kvragama, modricama, ogrebotinama...
– No nije jedini, i drugi slično prolaze. Taj dječak nagurava curice, lijepi im žvakaće u kosu, pogotovo onima u udomiteljstvu, a čak je prijetio da će u školu donijeti bombu i baciti je – kaže Renata H.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije