Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Roditelji poginule Britt Lapthorne dolaze u Hrvatsku

10.12.2008.
u 18:12

Roditelji poginule Britt Lapthorne namjeravaju uskoro posjetiti Hrvatsku kako bi majka Elke vidjela mjesto događaja i pokušala shvatiti što se dogodilo, javili su u srijedu australski mediji.

Roditelji namjeravaju sljedećeg mjeseca doći u Dubrovnik gdje se istraga o smrti njezine kćeri pojačava, objavio je u srijedu australski dnevnik Sydney Morning Herald.

- Zasad možemo govoriti o pojedincima za koje sumnjamo da bi mogli znati uzroke njezine smrti. Naravno, sumnjamo da postoje takvi pojedinci Hrvati, ali i stranci, međutim, ne možemo izlaziti s pojedinostima istrage - rekao je za australski dnevnik The Age objavljen u utorak zamjenik načelnika PU dubrovačko-neretvanske Ivan Kukrika.

Kukrika je naglasio kako se nikoga ne može označiti sumnjivcem dok se ne utvrdi je li Britt Lapthorne umrla nesretnim slučajem ili je ubijena.

- O osumnjičenima bi moglo biti riječi samo ako nedvojbeno utvrdimo da je riječ o zločinu - rekao je Kukrika.

Autralski ministar vanjskih poslova Stephen Smith rekao je kako je u Hrvatskoj australski policijski dužnosnik koji surađuje s hrvatskim kolegama.

Britt Lapthorne posljednji je put viđena u noći sa 17. na 18. rujna ove godine u Dubrovniku. Nestala je nakon posjeta jednom od tamošnjih noćnih klubova Fuegu. Tijelo joj je pronađeno 8. listopada u moru u poodmaklom stanju raspadanja. Policija je prvotno izrazila uvjerenje da leš ne pripada mladoj Australki iz Melbournea, no dva dana poslije rezultati DNK analize pokazali su da je ipak riječ o posmrtnim Brittinim ostacima, koje je obitelj nakon toga prevezla u Australiju, gdje je zatražila dodatnu analizu čiji se rezultati još očekuju.

Brittin otac Dale Lapthorne, koji je zajedno sa sinom Darrenom nakon nestanka kćeri bio u Dubrovniku i tragao za njom, rekao je kako će sa suprugom Elke, koja je tada ostala u Australiji, uskoro doći u Dubrovnik.

- Elke ima potrebu vidjeti mjesto događaja i shvatiti što se dogodilo - rekao je.

(Hina)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije