Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Roditelji očekivali petorke, a onda je stiglo iznenađenje: 'Zamislite ovo'

Djeca su rođena s 29 tjedana i "u iznenađujuće su dobrom stanju" za šestorke, no postoje simptomi nezrelosti dišnog sustava i središnjeg živčanog sustava što je tipično za prerano rođenu djecu
21. svibnja 2019. u 17:46 7 komentara 33674 prikaza
Poljske šestorke
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Poljske šestorke, dva dječaka i četiri djevojčice rođene u gradu Krakovu u ponedjeljak, iznenadile su i roditelje i liječnike koji su pripremili sve za porod petero novorođenčadi. 

kradljivac Hit na internetu Policija objavila crtež lopova, no svi su uočili samo jedno: Na koga vas podsjeća?

"Zamislite ovo: bili smo spremni od rana jutra da pomognemo dolasku na svijet petero malih građana. U operacijskoj smo dvorani, pet ekipa liječnika spremno je preuzeti skrb za petero djece", rezimira Ryszard Lauterbach, čelnik Kliničke neonatologije u Sveučilišnoj bolnici u Krakowu.

"Bebe su se dolazile na svijet jedna za drugom. A onda, odjednom, još jedna čeka da se rodi". 

Djeca su rođena s 29 tjedana i "u iznenađujuće su dobrom stanju" za šestorke, no postoje simptomi nezrelosti dišnog sustava i središnjeg živčanog sustava što je tipično za prerano rođenu djecu.

Vladimir Putin i Alina Kabajeva MOSKVA Putinova ljubavnica u tajnosti rodila blizance?

Liječnici se nadaju da će dječica biti otpuštena kući kada buda imala 2 i pol mjeseca. 

"Već smo u našem domu pripremili sve za dolazak petero mališana, a sada sve moramo malo preinačiti", rekla je majka Klaudia Marzec.

Djeca će se zvati Filip, Tymon, Zofia, Kaja, Nela i Malwina

Njihov otac Szymon Marzec rekao je na konferenciji za novinare u bolnici u utorak da će se uskoro s braćom upoznati i njihov prvi sin Oliwier, dijete koje je tek prohodalo. 

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”