Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak

Roditelji djece s teškoćama u razvoju traže bolje uvjete

invalidska kolica,portal
Daniel Kasap/PIXSELL
30.01.2013.
u 22:11

Predstavnici ministarstava najavili su izmjene koje slijede do mjeseca svibnja 2013. godine

Na temu dugoročno sustavnog rješavanja cjelokupne problematike vezane uz život, rad i rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom odražan je sastanak između predstavnika roditelja, okupljenih u Facebook grupu Pomozimo djeci sa invaliditetom, i Ministarstva socijalne politike. Tijekom višesatnog razgovora bilo je riječi o zahtjevima koje su roditelji uručili ministrici Milanki Opačić sredinom prošlog mjeseca. Rečeno je kako bi se neki od zahtjeva roditelja mogli riješiti uskoro izmjenama zakonske regulative jer se trenutno radi na izmjenama Zakona o socijalnoj skrbi. U isto vrijeme neki od zahtijeva iziskuju dodatne razgovore sa nadležnim ministarstvima te međusektorsku suradnju između ministarstava jer je zaključak da postoji mnoštvo nelogičnosti u sustavu, preklapanja nadležnosti i nedovoljno definiranog djelokruga rada ministarstava.

Predstavnici ministarstava najavili su izmjene koje slijede do mjeseca svibnja 2013. godine kao što su smanjivanje administracije uvođenjem jedinstvene komisije vještačenja, izmjene statusa roditelja njegovatelja, promjene u programima unutar specijalnih škola, otvaranje dijagnostičkog centra za osobe sa autizmom, osnivanje centara za rehabilitaciju u svim većim gradovima te osnivanje mobilnih timova. Iz redova roditelja doznajemo da su zadovoljni prijemom i najavljenim koracima ali su najavili i kako su, ukoliko ne dođe do pomaka, spremni da i dalje koriste sva legitimna sredstva pritiska kojima bi ukazali na nepovoljan položaj djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

>> Prava osoba s invaliditetom nakon ulaska u EU

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije