Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
školski izleti

Roditelji će odlučivati 
o agenciji za ekskurziju

Vedran Mornar
Patrik Macek/PIXSELL
19.03.2015.
u 00:15

Pristanak roditelja neće biti potreban za koncerte ili odlazak u kazalište, a dnevnice za učitelje ne mora platiti Grad

Ministarstvo obrazovanja uputilo je jučer u javnu raspravu izmjene pravilnika o ekskurzijama. Po novom, za odlazak učenika na predstave, koncerte ili sudjelovanje u kulturno-sportskim manifestacijama nije potrebna suglasnost roditelja.

Za poludnevne i jednodnevne izlete ili terensku nastavu neće biti potreban javni poziv za izbor agencije koja će to organizirati, nego učitelji i roditelji mogu sami prikupiti najmanje tri ponude, a roditelji će odabrati najprihvatljiviju.

Za višednevne ekskurzije potreban je i dalje javni poziv, a roditelji odlučuju o konačnom izboru agencije. Dnevnice učiteljima koji idu s djecom može platiti i netko drugi, pretpostavlja se agencija, a ne samo grad ili županija.

>> Škole bez novca za dnevnice učitelja na ekskurzijama

>> Turističke agencije zaratile zbog unosnog tržišta školskih izleta

Komentara 6

SU
suncesmokvemaslina
09:23 19.03.2015.

Normalno da roditelji trebaju sudjelovati u odlučivanju izbora ponuda. novo vrijeme, najbolje da roditelji idu na izlete(2roditelja) tako će se izbjeći zatvaranje očiju

TH
than
11:11 19.03.2015.

Ako nece biti potreban pristanak roditelja za odlazak u kazaliste znaci li to da ce ministarstvo ili grad ili tko vec platiti sve troskove ?!?! U zadnje vrijeme se sve manje pita roditelje. Postali su masinerija za pravljenje modernih robova. Samo napravi, hrani, placaj, a kada postane punoljetan eto im modernog roba. Stovise cak su i robovi bili u boljem polozaju. Imali su smjestaj i hranu.

H2
h2so4
09:31 19.03.2015.

Učitelj sam već 37 godina i jedva čekam da odem u mirovinu,jer to što nam rade ovi iz mzos se više ne može izdržati.Kako je rekao netko,ne znaju da li bi piškili ili kakili.Svaki dan donesu jednu odluku da bi je slijedeći dan promijenili . Danas HNOS nitko ni da spomene a koliko je love "upumpano" u taj "projekt",samo da mi bog da snage i zdravlja da odradim još ove tri godine ,žao mi je ovih mladih kolega koji ostaju iza mene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije