Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Roditelji Britt Lapthorne: Morali smo proživjeti njezine posljednje sate

Mi se ne predajemo i nikada se nećemo predati. Ne možemo ništa učiniti da se Britt vrati, ali možemo učiniti da se ovakve stvari ne ponavljaju, rekla je Elke Lapthorne.
17. rujna 2009. u 22:20 25 komentara 3 prikaza
lapthorne
Foto: Zvonimir Pandža/VLM

Dale i Elke Lapthorne, roditelji 21-godišnje Britt koja je prošle godine u Dubrovniku pronađena mrtva u još nerazjašnjenim okolnostima, na godišnjicu smrti svoje kćeri posjetili su Dubrovnik i klub Fuego u kojem je zadnji put viđena.

- Iako smo prošloga prosinca rekli kako se više nećemo vraćati u Dubrovnik, kako se približavala godišnjica smrti, shvatili smo kako moramo biti danas ovdje. Tu je ostao dio naše kćeri, ako hoćete i u doslovnom smislu jer neki dijelovi njezina tijela nikada nisu pronađeni - rekao je Dave Lapthorne dok je njegova supruga Elke rekla kako pokušavaju proživjeti posljednje trenutke Brittina veselog života. Iako su nekoliko puta u svojim rečenicama rekli kako ništa ne zamjeraju Dubrovniku i Dubrovčanima, obitelj Lapthorne i dalje je ogorčena na dubrovačku policiju.

- Mi nemamo nikakvog povjerenja u ovdašnju policiju, a prema pričama koje smo čuli ni stanovnici Dubrovnika tog povjerenja nemaju. Pojedinačno su policajci drage osobe, ali sustav ne valja. Cijelo vrijeme su se grozno ponašali prema nama.

Na primjer, kada smo prošle godine u prosincu pitali je li ustanovljeno točno vrijeme Brittina izlaska iz Fuega, jedan inspektor me pitao je li ona sigurno bila u Fuegu usprkos cijelom nizu dokaza da je Britt tamo viđena. Isto tako nisu se osvrtali na napade na druge djevojke u Dubrovniku i slično - priča Dale Lapthorne.

Inače, obitelj Lapthorne u Australiji ima i političku podršku jer pojedini političari pokušavaju provući izglasavanje zakona po kojima bi u slučaju nestanka australskog državljanina u stranoj zemlji, australska vlada obitelji pružila svu moguću podršku.

- Mi se ne predajemo i nikada se nećemo predati. Ne možemo ništa učiniti da se Britt vrati, ali možemo učiniti da se ovakve stvari ne ponavljaju. U Australiji imamo podršku medija prema australskoj vladi, a i ovdje bi mediji trebali pomoći da se ovaj slučaj riješi i pronađe krivac radi Dubrovnika samog - rekla je Elke Lapthorne.

DIVA CIJELI DAN
Jedan dan u životu beauty novinarke – puno više od pisanja o cipelama
 • Avatar Jorge
  Jorge:

  Na žalost percepcija loše policije, korumpiranog sudstva prelijeva se i daleko izvan granica. Razmišljam da li bi se mogla raspisti nagrada za svaku informaciju koja bi dovela do rješenja ovog misterija. Način roditelja je razumljiv, ali sustav se ne može ... prikaži još! promijeniti preko noći. Dakle od povremenih senzacionalnih ukazanja stradale djevojke trebalo bi prijeći na dobru masnu nagradu. Ako je sve korumpirano na novac neće biti imuno ....

 • razočarani1:

  Nije ovo Australija ovo je Hrvatska,puna kriminala,prevara,korumpiranosti...Zemlja u kojoj je pravda na posljednom mjestu...Sami smo to birali........zna se hdz

 • prodigy:

  Takva policija nema šta da radi u EU, stvarno sramota, nema nikve organiziranosti, kao pre 20 godina, BEBA nemaš pojma, šta ima sud sa kriminalistima i policijom....u hrvatskoj je silovanje normalno, kamo češ prijaviti ak nikoga ne briga/