Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Sad sam sretan'

Rodio se slijep: Pao niza stubište pa progledao sa 68 godina

Pierre-Paul Thomas
YouTube
06.08.2013.
u 09:12

Za 68-godišnjeg Thomasa sve se promijenilo prije dvije godine kada je pao niza stubište. Pri padu je razbio arkadu i završio na operaciji. I tada je uslijedio šok!

Pierre-Paul Thomas rođen je slijep. Zbog kognitivnog nistagmusa bio mu je oštećen vidni živac te mu je na oku nastala mrena. Thomas je zbog sljepoće patio cijeli život, pogotovo dok je bio dječak kada se nije mogao igrati sa svojih devetero braće i sestara.

Thomas se kretao s bijelim štapom, a jedino što je mogao vidjeti bili su obrisi ljudi koji bi stajali ispred njega, sve mu je bilo sivo i puno sjena, piše Montreal Gazette.

Ipak, za 68-godišnjeg Thomasa sve se promijenilo prije dvije godine kada je pao niza stubište. Pri padu je razbio arkadu i završio na operaciji. I tada je uslijedio šok! Tijekom operacije arkade doznao je od liječnika da je njegova sljepoća izlječiva.

"Kad već ovo radimo, hoćete da vam odmah sredimo i oči?" upitao ga je liječnik dok je Thomas ležao na operacijskom stolu. "Sredite oči?" zbunjeno je odvratio Thomas.

Operacije su prošle uspješno i Thomas je sada prvi put u životu normalno vidio. Sada vidi jasno i u bojama, a svjetlost koju je vidio kao sivu napokon je postala bijela.

"Kao da sam opet postao dijete", rekao je Thomas. "Sad sam sretan čovjek. Vratili su mi život natrag", dodao je.

>> Veliko otkriće koje bi moglo vratiti vid milijunima slijepih

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije