Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Rodilja umrla čekajući carski rez, dijete spašeno

11.06.2009.
u 19:30

Samo dva dana prije termina za porođaj u KB-u Osijek umrla je 41-godišnja Dubravka Prijić iz Belog Manastira, koja je u noći od 9. na 10. lipnja zbog bolova i krvarenja primljena u bolnicu. Točan uzrok smrti se ne zna, ali osnovano je povjerenstvo koje će ispitati ispravnost postupka liječenja.

Zdrava trudnoća
– Dubravku je muž oko pola jedan odvezao u bolnicu jer se žalila na bolove i krvarenje. Prije tri dana bila je kod svoje ginekologinje i sve je bilo u najboljem redu – kazao je shrvan od bola otac preminule Ninko Prijić, ističući da su u srijedu oko 8.30 sati nazvali iz bolnice i poručili da dođe obitelj.

– Doktor nam je rekao da su je oko 7 sati dovezli u operacijsku dvoranu, da je ona samo kazala kako joj je pao mrak na oči i da je nekoliko sekundi nakon toga umrla, a da su carskim rezom spasili bebu, djevojčicu koja je dobila ime po majci – kaže N. Prijić, pitajući se zašto je Dubravka, ako je zbog bolova i krvarenja zaprimljena noću, na operaciji bila tek u 7 sati.

– Po mom sudu, liječnici su krivi. Da su je na vrijeme operirali, vjerujem da bi spasili i nju i dijete. Zašto su čekali posljednji trenutak? – pita otac preminule. Doznajemo da je 41-godišnja žena redovito išla na liječničke preglede te da je njezino zdravstveno stanje bilo dobro. Prije godinu i pol rodila je prvo dijete, sina, a u drugoj trudnoći nije imala komplikacija.

Osnovano povjerenstvo
Iz KB-a Osijek, iako je osnovano povjerenstvo koje će obaviti istragu, nitko se nije oglasio. Zbog neradnog dana ravnateljstvo je prazno, a na mobitele se nitko nije javljao.

Smrt na osječkoj ginekologiji treća je u posljednjih pet godina, a dežurni liječnici u vrijeme kada je D. Prijić preminula bili su dr. Siniša Šijanović i dr. Renata Bećarević.

Podsjetimo, dr. Bećarević, uz još dvoje ginekologa osječke bolnice, nedavno je proglašena krivom i osuđena na uvjetnu kaznu zatvora od 11 mjeseci i četiri godine kušnje zbog nesavjesnog liječenja i smrti 24-godišnje Aleksandre Dalmatin, koja je 15. ožujka 2004. godine zbog krvarenja zaprimljena u bolnicu, a 49 sati poslije je umrla.

Protiv dr. Siniše Šijanovića početkom ove godine Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu u vezi sa smrću 34-godišnje pacijentice Danijele Štabe Žulj, preminule u veljači prošle godine u KB-u Osijek. Mlada žena preminula je 12 sati nakon operacije mioma na maternici.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije