Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pučišća na Braču

Rodbina sumnja da je udovica otrovala neženju

stjepko capkovic (1)
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
1/4
29.01.2011.
u 12:22

Rodbina sumnja da je Bračanin otrovan i traži ekshumaciju. Liječnica kaže da je umro od komlikacija loma rebara.

Rodbina okorjelog bračkog neženje, 64-godišnjeg Stjepka Capkovića iz Pučišća koji se bez znanja svojih bližnjih oženio 13. siječnja te poslije samo šest dana iznenada umro, zatražila je njegovu ekshumaciju jer misli da je otrovan. Naime, Stjepko se samo u nazočnosti kumova vjenčao s 56-godišnjom Anicom M. A. iz Travnika koja mu je posljednje dvije godine bila domaćica.

Priča se da je bio škrt


Bio je jako bogat, imao je dobru mirovinu, 150 tisuća četvornih metara zemljišta i dvije kuće. No, kao “fetivi” Bračanin, priča se da je bio jako škrt. Problemi su, doznajemo, nastali nakon njegove smrti, odnosno sprovoda, kad su njegova braća i sestre shvatili da će umjesto njih sve naslijediti njegova supruga. Prema njihovu mišljenju, lukava i snalažljiva Anica M. A., kako je opisuju, mogla bi imati veze s njegovom smrću. Zbog toga su i pozvali policiju kad su uočili da je nestala sva njegova dokumentacija.

Prema njihovim iskazima, svi papiri o vlasništvu, a vjerojatno i novac, nekako su nestali. Navodno je mjesec dana prije smrti Stjepko s bankovnog računa digao 60.000 kuna. Prema pričama mještana Pučišća koji su na riječima vrlo škrti, rodbina je u njegovoj sobi našla “čudne predmete”, nešto za vračanje – pladanj s položenom naopako okrenutom njegovom slikom, odlomljeni križ i nekakvu praškastu materiju. To im je unijelo dodatnu sumnju da je Stjepko vjerojatno umro pod, najblaže rečeno, sumnjivim okolnostima.

Policija je sve te predmete izuzela. Stjepko Capković je 4. siječnja, devet dana prije tajnog vjenčanja, pao u svom polju i slomio rebra. Nekoliko dana bio je hospitaliziran u Kliničkom bolničkom centru Split. Liječnica iz Pučišća koja je utvrdila njegovu smrt izjavila je da je smrt posljedica komplikacija loma rebara. Objasnila je da je bio jako pretio, da je imao više od 130 kilograma i da su komplikacije u takvim slučajevima uobičajene. No, najbliža rodbina pokojnog Stjepka sumnja da je on otrovan, da su na njega bačeni nekakvi uroci, odnosno da je u pitanju “crna magija”. I to isključivo radi pribavljanja imovinske koristi, dakle, radi nasljedstva – novca, kuća, vrijednog i atraktivnog zemljišta koje će sada pripasti njegovoj supruzi jer on nema djece.

Umro joj pred očima

Policija je ispitala i njegovu suprugu Anicu M. A. koja je, kako neslužbeno doznajemo, izjavila da je on umro iznenada pred njezinim očima.

Pokušala mu je, rekla je, pomoći, ali bezuspješno. Nakon sprovoda otišla je iz Pučišća, vratila se na otok i opet otišla. Policijski službenici o svemu su obavijestili Županijsko državno odvjetništvo u Splitu koje će odlučiti hoće li prihvatiti zahtjev rodbine za ekshumaciju tijela pokojnika jer bi se obdukcijom utvrdio pravi uzrok smrti. Do tada ostaju samo nagađanja.

Ključne riječi

Komentara 38

OB
-obrisani-
16:39 30.01.2011.

sa bracom i sestrama nije imao dijece a ni sa bosankom pa sto se mene tice nek pare uzme bosanka a ako ga je ubila nek odlezi 10-ak godina i nek joj oduzmu imovinu i svi sretni i zadovoljni.

MR
mravac
20:32 29.01.2011.

Kako ga je samo navukla ova domačica iz Travnika?Mora da ima neke veze sa Ćirom i Markovićem a do nedavno je bila i Mamiceva domačica.

RA
rajko
13:07 29.01.2011.

i meni bi bilo sumnjivo..ono,kao,bas sad je umro...hehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije