Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽEGA

Na vjernost domovini obvezalo se 397 novih dragovoljnih ročnika

vojnici
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/21
17.06.2017.
u 13:45

- Ponosan sam kad vidim ovu mladost, ovu novu snagu. Kad vidim čvrste i odlučne mlade ljude koji će nastaviti prenositi onaj pobjednički duh, domoljublje i sve one vrijednosti ugrađene u stvaranje i razvoj ponosne i časne Hrvatske vojske, rekao je ministar obrane Damir Krstičević.

Pripadnici 19. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju danas (subota ) su u vojarni 123. brigade u Požegi položili svečanu prisegu. Pred nekoliko tisuća roditelja, rodbine i prijatelja na vjernost domovini obvezalo se 397 mladih vojnika iz cijele zemlje, među kojima su jednu četvrtinu činile djevojke (94). Njihova će obuka trajati osam tjedana.

- Ponosan sam kada vidim ovu mladost, novu snagu i čvrste i odlučne mlade ljude. Vi ste ti koji će nastaviti prenositi pobjednički duh, domoljublje i sve one vrijednosti ugrađene u stvaranje i razvoj ponosne i časne Hrvatske vojske - istaknuo je potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga, general zbora Mirko Šundov rekao je kako dragovoljno vojno osposobljavanje uvijek otvara nove vidike, daje poticaj za nove izazove i iznad svega oplemenjuje novim iskustvima. - Svima koji se za to odluče omogućit će se daljnje obučavanje, školovanje i usavršavanje u skladu s potrebama sustava i vašim sposobnostima – istaknuo je Šundov.

Od početka uvođenja dragovoljnog vojnog osposobljavanja 2008., zaključno s 18. naraštajem u ožujku ove godine, obuku na dragovoljnom vojnom osposobljavanju završilo je 6252 ročnika, od čega 647 žena.

Komentara 13

Avatar babas
babas
14:00 17.06.2017.

Nadam se da ćemo ubrzo premašiti 40% žena u vojsci. To bi trebala biti neka minimalna kvota,kao i u politici. Sjećam se nekada u 80tima bivšoj državi kada su žene dragovoljno služile vojsku,bilo je zabavno i mnoge su se trudne vraćale kućama. U ovakvoj demografskoj situaciji to je odličan potez.

PU
Pukovnik
17:39 17.06.2017.

I svaki dan u nasim medijama vojska, policija i generali. Totalno militalizirano drustvo koda smo jos u ratu. Kad ce takve folklorne vijesti zamjeniti naslovi o novim radnim mjestima u realnom sektoru i o otvaranju novih proizvodnji?

BO
bozzika
13:54 17.06.2017.

Žena u vojsci,3 puta mjesečno ima menstruaciju neide na straže nemile obuku teži proći,motoričke provjere su im take da su im rezultati za najveću ocijeni taki kad su kod muškaraca za najgoru,doslovno umjesto trčanja mogu šetati,sklekova moraju napraviti 15 i take šeme a kad ih se pita sto bi da u misiji vozilo naleti na minu pa da im kolega bude ranjen kako bi ga nosile onda kažu da bi mu metak u glavu smjestile da mu skrate muke.Izvinjavam se svima onima s kojima sam nekada radi pa znam da su sposobne i da mogu.Ali take su jako rijetke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije