Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA BANKOMAT

Ročište odgođeno jer jedan optuženik sumnja da ima COVID-19

Zagreb: Suđenje Josipu Protegi i ostalima u aferi "Bankomat"
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
09.09.2020.
u 13:36

Riječ je o jednom od sudskih postupka koji se po sudovima povlače godinama,  bez da su okončani, a pravosuđe se sa slučajem Bankomat bavi gotovo 11 godina

Znači ni danas ništa nećemo napraviti - pomalo rezignirano kazao je sudac Vjeran Blažeković, nakon što je ponovo morao odgoditi ročište u aferi Bankomat.

Ovaj put ročište je odgođeno jer je jedan od optuženika posumnjao da ima COVID-19. Dobio je visoku temperaturu te se otišao testirati, no do početka ročišta test nije dobio. Na sudu se nije pojavio, a njegov odvjetnik dostavio je dokaze da je imao temperaturu te da je išao na  testiranje na COVID -19,  a sud ga je obvezao da dostavi i rezultate testiranja.

Riječ je o jednom od sudskih postupka koji se po sudovima povlače godinama,  bez da su okončani, a pravosuđe se sa slučajem Bankomat bavi gotovo 11 godina. Jer ta je afera počela je koncem 2009., u siječnju 2010. su uhićeni Josip Protega i ostali optuženici koji se tereti da su HPB oštetili za 225 milijuna kuna.

Iako je optužnica protiv njih podignuta u srpnju  2010. suđenje je počelo tek u siječnju 2014. Sud je optužnicu dva puta vraćao na dopunu USKOK-u prije no što ju je potvrdio, a obrane  su  imale dosta prigovora na prikupljene dokaze pa su tražili izdvajanja tih dokaza kao nezakonitih.  Osim toga na spisu se izmijenilo troje sudaca, jer su dvije sutkinje kojima je spis bio dodijeljen prije suca Blažekovića otišle sa suda. Drugim riječima, 11 godina od pokretanja istrage, afera Bankomat nije  ni blizu završetaka jer suđenje počinje ispočetka.

Komentara 2

RS
rasta sev
14:07 10.09.2020.

Oćito opstruiranje suđenja što za naše pravosuđe nije ništa novoga, možda tako dođe i do zastare slučaja inače takvi predmeti ne bi trebali biti komplicirani jer valjda sve piše u Ugovorima o kreditiranju. Eto iz takvih razloga ne možemo imati ozbiljnu banku u domaćem vlasništvu.

PR
PrimoracRi
17:04 09.09.2020.

jedan od bržih postupaka sudstva....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije