Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Robožohari'

Roboti - žohari pomoći će nam shvatiti kako funkcioniraju neuroni

zohar
YouTube Screenshot
12.10.2013.
u 08:31

Putem daljinskog upravljača korisnici će tako moći kratko vrijeme upravljati žoharevim pokretima

Žohari napokon imaju svrhu! Backyard Brains kompanija iz Michigana sljedeći će mjesec otkriti svoje najnovije otkriće, žohare na daljinsko upravljanje, javlja Huffington Post

Osnivači kompanije Greg Gage i Tim Marzullo razvili su električni sklop koji se kirurški može ugraditi u žohara umetanjem male žice u kukčevu antenu, omogućivši tako direktnu komunikaciju s neuronima putem električnih impulsa.

Putem daljinskog upravljača korisnici će tako moći kratko vrijeme upravljati žoharevim pokretima.

Tim Marzullo istaknuo je kako će 'Robožohari' omogućiti lakše razumijevanje na koji način funkcioniraju neuroni u mozgu.

Objasnio je kako impulsi koje će žohari primati nisu šokovi, već stimulacija na koji bi se insekti trebali naviknuti samo nekoliko minuta nakon što se žica spoji s antenama.

>> Roboti-ubojice ili cyber teroristi: Što će prije uništiti svijet

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije