Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogledajte video

Robot pobijedio čovjeka u slaganju Rubikove kocke

gay-novi
Foto: Arhivska fotografija/AFP
1/2
19.10.2011.
u 16:01

Do rješenja dolazi za samo 5,35 sekundi, dok službeni ljudski rekord iznosi 5,66.

Robot je opet pobijedio čovjeka, ali ne u kvizu, nego u slaganju Rubikove kocke.

Neživo biće nazvano Cubestormer II koristi se kamerom mobilnog telefona kako bi napravilo slike dijelova kocke, a potom putem bluetootha šalje upute dvjema Legovim rukama koje okreću kocku velikom brzinom.

Do rješenja dolazi za samo 5,35 sekundi, dok službeni ljudski rekord iznosi 5,66 sekundi.

Ključne riječi

Komentara 6

MI
mirom
00:09 22.10.2011.

Tako je Lisnjak pa tko je prvi pobijedio Kasparova u šahu? Stroj , a zna se da je šah deset puta složenija igra od slaganja kocke.

SI
sinaj
17:11 19.10.2011.

Nije robot pobjedio čovjeka jer je čovjek izmislio robota. Dakle, čovjek je prestigao samog sebe. Malo logike molim! Ovo zvuči kao onaj famozni naslov od prije nekoliko godina koji je glasio Kojem tipu mobitela pripadaš?

JA
jako77
18:10 19.10.2011.

uh, ovaj bi pobijedio ČAK I MENE! ja sam jednom slagao tu kocku, počeo sam pred večer, onda sam ostavio, pa sam opet nakon večere, do pola noći... i vidio sam da ne ide - ha ha ha. ne mogu vjerovati, koja brzina! svaka čast! za mene je ovo svemirski brod! čestitam pronalazaču!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije