Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SŠ Krapina

Roberta i Matiju već čekaju mjesta na Strojarskom fakultetu

'skola_ivj_zag_240510'
Foto: 'Photoshop'
1/3
25.05.2010.
u 13:55

- Važnije mi je da mladi usvajaju nova znanja, da je to prepoznato, da dobro rade, što će im donijeti dobra radna mjesta i karijere, kaže prof. Hršak

Učenici Srednje škole Krapina zadnjih deset godina postižu izvrsne rezultate na državnim natjecanjima strojarsko-tehničkih zanimanja. Učenike za natjecanja priprema prof. Mladen Hršak, koji je ove godine dobitnik vrijednog priznanja - mentor desetljeća, koju mu je dodijelila Agencije za strukovno obrazovanje.

Visoka mjesta

Osim priznanja prof. Hršaku, na zadnjem državnom natjecanju u organizaciji Strojarsko-tehničke škole Fausta Vrančića njegovi su učenici ponovo osvojili odlične rezultate. Prvo mjesto na natjecanju Dizajniranje računalom AutoCad osvojio je učenik Goran Tušek, a treće mjesto Martin Sinković. Na natjecanju CNC tehnike - tokarenje učenici Robert Vaupotić i Miljenko Peček osvojili su šesto i deveto mjesto, a kod CNC tehnike - glodanje treće i četvrto mjesto pripalo je Matiji Bosaku i Marku Mlinariću. Na natjecanju iz tehničke mehanike Martin Ptičar i Ivan Tušek osvojili su 3. i 5. mjesto, a njihov je mentor prof. Ivan Tovernić.

– U zadnjih deset godina krapinski srednjoškolci na državnim su natjecanjima osvojili sedam prvih mjesta, te niz drugih i trećih, što potvrđuje da su učenici ove škole strojarskih i tehničkih zanimanja najuspješniji na razini države – ističe prof. Hršak. Što se tiče prizanja da je mentor desetljeća, prof. Hršak kaže da je njemu važnije da mladi ljudi usvajaju nova znanja, da je to prepoznato te da oni dobro rade, što će im donijeti danas-sutra dobra radna mjesta i karijere. Zbog iznimno dobrih rezultata na državnim natjecanjima gotovo svake godine Srednja škola Krapina ima mogućnost da dvoje učenika završnih razreda imaju direktan upis na Strojarski fakultet. Tako će biti i ove godine.

Direktan upis

Direktan upis na fakultet imaju dva glavna kandidata, Matija Bosak i Robert Vaupotić, obojica iz Jesenja. Ti mladići maheri su za računala i vrsni tehničari, ali skromni na riječima.

– Natjecanja su za mene uvijek izazov i poučna su, stječem nova znanja i iskustva – kaže Matija, dok Robert Vaupotić dodaje da mu je drago što ima izravni upis na željeni faks. I jedan i drugi vole u slobodno vrijeme glazbu i druženje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije