Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zastupnici o krađi mandata

Robert Podolnjak: Za svaku demokratsku državu, to je izuzetno ozbiljna tvrdnja koju treba istražiti

Odbor za Ustav
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
26.01.2016.
u 14:58

SDP-ov Peđa Grbin tako kaže da je odlukom da kazneno prijavi nepoznatog počinitelja Državno izborno povjerenstvo zapravo odradilo posao koji je trebao napraviti sam Karamarko.

Izjavu potpredsjednika Vlade i šefa HDZ-a Tomislava Karamarka kako ima indicije da je Domoljubnoj koaliciji na izborima ukradeno pet do šest mandata, saborski zastupnici vide kao vrlo osjetljivu izjavu koja dovodi u pitanje regularnost parlamentarnih izbora.

- Za svaku demokratsku državu, to je izuzetno ozbiljna tvrdnja koju treba istražiti, dati joj dužnu pozornost. Nemam informacije i naznake o kojim se indicijama radi, ali zbog činjenice i osobe koja ju je iznijela, predsjednik HDZ-a, apsolutno treba maksimalno ozbiljno to istražiti, možda je trebalo prije takvo nešto označiti, kada smo imali prve neslužbene rezultate, sada je već određeni protok vremena, teško da u ovom trenutku takvu tvrdnju možete u potpunosti provjeriti, ali mislim da su svi relevantni dokumenti i materijali izborni dostupni za provedbu istrage – kaže Mostov Robert Podolnjak koji s obzirom da su objavljeni službeni konačni rezultati, sumnja da se nakon proteka svih rokova može dovoditi u pitanje regularnost parlamentarnih izbora.

SDP-ov Peđa Grbin tako kaže da je odlukom da kazneno prijavi nepoznatog počinitelja Državno izborno povjerenstvo zapravo odradilo posao koji je trebao napraviti sam Karamarko.

- U Hrvatskoj je zakonom propisano da ukoliko netko ima podatke ili indicije da je počinjeno neko kazneno djelo, dužan je to prijaviti. Gospodin Karamarko je bio ministar unutarnjih poslova i ja sam vjerovao da on to zna, ali on očito to ne zna. Gospodin Bauk je jučer i danas ujutro ponovno vrlo jasno objasnio – 60 tisuća ljudi je sudjelovalo u izbornom procesu. Od tih 60.000 članova biračkih odbora, 25.000 je dolazilo iz redova tadašnje opozicije, a sadašnje vlasti. Svaki birački odbor imao je zapisnik, podaci sa svakog biračkog mjesta objavljeni su na internetu već 60 i nešto dana. Da je postojala bilo kakava pogreška, to se moglo provjeriti s dva klika mišem. Međutim nije je bilo. Zato su sve optužbe koje gospodin Karamarko daje bespredmetne – komentirao je Grbin. 

>> DIP će DORH-u podnijeti prijavu zbog Karamarkove izjave

Komentara 7

Avatar links
links
16:44 26.01.2016.

gošpn , molim lijepo, dali se vi prezivate Podolnjak ili shodno situaciji Podobnjak??

DO
Donald
16:59 26.01.2016.

Ima koji su se odmah žalili na pogreške, pa su bili odbijeni ! Jako je prozirno, sada kad stvar polako izlazi na svjetlo, pričati kako je prošlo previše vremena. To je jako ozbiljna stvar, ne samo obični skandal, jer su uredni izbori jedan od temelja demokracije. To se sad nikako ne smije zataškati, nego istražiti do zadnjeg detalja, bez obzira koliko je vremena prošlo. A tamo gdje je bilo manipulacija izbor se mora ponoviti !

BU
Bubalamala
18:52 26.01.2016.

Karamarko ne bira sredstva, u namjeri da opravda svoj poraz, kako bi spasio svoju silaznu putanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije