Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBITELJSKA DRAMA

Robert Matijević poručio: Želim svoju kćer natrag!

robert matijević
Marko Prpić/PIXSELL
30.12.2011.
u 09:00

Matijevići su proteklih dana tema srbijanskih medija otkad je Nataša Matijević ispričala neveselu priču o obiteljskom nasilju i bijegu iz Zagreba.

Robert Matijević, bivši pomoćnik ravnatelja Carinske uprave i jedan od najpoznatijih hrvatskih zviždača, u petak putuje u Beograd kako bi se obratio tamošnjoj javnosti nakon što je srbijanski ministar socijalne skrbi Rasim Ljajić najavio preispitivanje pravomoćne odluke Višeg suda u Valjevu kojom se Matijevićevoj supruzi Nataši nalaže da se s njihovom kćeri vrati u Hrvatsku.

Matijevići su proteklih dana tema srbijanskih medija otkad je Nataša Matijević ispričala neveselu priču o obiteljskom nasilju i bijegu iz Zagreba. – Zbog ovakve ministrove izjave odlučio sam potaknuti hrvatsku, ali i međunarodnu javnost. Naša je kći rođena u Zagrebu pa, kad je dobivala državljanstvo, morali smo potpisati oboje. Dva i pol mjeseca nakon rođenja kćeri supruga mi je ukrala osobnu iskaznicu i u ambasadi Republike Srbije isposlovala za naše dijete pasoš Savezne Republike Jugoslavije (?!). Dakle, ambasada Srbije napravila je pasoš stranoj državljanki i tek naknadno je u Beogradu treća osoba, bez moje i prisutnosti majke joj, isposlovala srbijansko državljanstvo. Time je srbijanska ambasada registrirala trafficking! – optužuje Matijević.

– I Hrvatska i Srbija potpisnice su Haaške konvencije o građanskopravnim aspektima međunarodne otmice djece. Te su konvencije iznad unutarnjih zakona i, ako državni dužnosnici bilo koje zemlje misle da to nije važno, imamo velik problem – kaže Ljubica Matijević Vrsaljko, voditeljica pravnog tima udruge B.a.B.e. One su podržale Matijevića ne ulazeći u istinitost priče o obiteljskom nasilju. Smatraju da su mu prekršena ljudska prava – uostalom, i trostrukom ubojici dovodili su djecu u zatvor na viđanje, a spremne su, ističe Sanja Sarnavka, razgovarati i s Natašom Matijević. Zanimljivim drže to što se priča zahuktala nakon pravomoćne sudske odluke kojom se Matijević trebao vratiti na posao. Od 2002. on je upozoravao na organizirani kriminal u Carini te još 2004. govorio o Mladenu Barišiću.

Njegove su tvrdnje dokazane i presuđeno mu je da se vrati na mjesto pomoćnika ravnatelja, a kada su s Carine tražili mišljenje DORH-a, pomoćnik Mladena Bajića napisao je negativno mišljenje. – Pomoćnik koji je suprug socijalne radnice koja vodi postupak obitelji Matijević – ističe bivši carinik.

Da je na djelu spin, uvjerena je Vesna Balenović. – Svaki se put zviždača maltretira, ponižava, stigmatizira i iscrpljuje kako bi se skrenulo s prave teme. U Hrvatskoj je poštenje senzacija, a kriminal društvena djelatnost – kaže V. Balenović.

Komentara 34

Avatar Balkanski nevini vitez
Balkanski nevini vitez
15:04 01.11.2013.

Robert Matijević poručio: Želim svoju kćer uz Boga i domoljublje natrag!

GR
GRGOO
17:38 01.11.2013.

Što je istina treba dokazati pred tijelima koja su nadležna. Isitna je kako istina teško izlazi na svjetlo dana. Nasilja ima svakakvih i činjenica je kako muškarci čine više nasilja nad ženama ali postotak koji je zabilježen je nenormalan. Žena pokupi dijete, dođe u policiju ili centar za socijalni rad i kaže on me zlostavlja. Centar nju i djete smještavaju i ona je žrtva, a što je dijete? Policija ga "pokupi" i optuži, bez obzira što on rekao sudac vjeruje zapisnku policije koji je u stvari službena zabilješka u koju mogu napisati što žele. Naravno policija nije niti ekipirana da bi utvrđivala nasilje i procjenjivala istinitost navoda, a samo kada postoje fizički tragovi tada doktori "utvrde sa sigurnošću" (često niti to nije kako treba utvrđeno). Dakle stvarno istina je relativan pojam. Možda on i jest nasilan, ali nije niti ona čista, nije ona igrala čisto, ona se koristila drugim metodama. Zbog čega bi njoj vjerovali?

OB
-obrisani-
05:43 31.12.2011.

@luftbrenzer ?????????????? Majko mila ????????????????????????????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije