Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Robert Matanić traži razgovor s ravnateljem USKOK-a

04.11.2008.
u 15:08

Robert Matanić, jedan od osumnjičenih za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, spreman je razgovarati s USKOK-om, potvrdio je medijima njegov odvjetnik Zvonimir Zebec koji je poslao zahtjev za razgovor s ravnateljem USKOK-a Dinkom Cvitanom.

- Moja stranka izrazila je svoju spremnost na suradnju, kao što je to činila još od policijskog iskaza 30. listopada, sada u odnosu i na ostale organe gonjenja - rekao je Zebec.

Nije želio otkriti pojedinosti zahtjeva koji je u ime svog branjenika uputio USKOK-u u kojemu kažu da za sada nikakav zahtjev nisu zaprimili.

Za Matanićevu namjeru suradnje s USKOK-om javnost je doznala prošlog tjedna kada ga je zbog toga odbio braniti odvjetnik Zoran Pilipović.

Zbog sumnje da je time odao odvjetničku i službenu tajnu, Pilipović je zaradio suspenziju Hrvatske odvjetničke komore i kaznenu prijavu policije.

Pilipović je medijima prošlog tjedna otkrio da je Matanić policiji rekao da se među osumnjičenima za ubojstvo Pukanića i Franjića našao nizom nesretnih okolnosti, zbog čega je tražio razgovor s USKOK-om.

Pojedini mediji procjenjuju da bi Matanić, želi li dobiti status krunskog svjedoka, trebao otkriti naručitelja atentata, no pitanje je ima li takve podatke jer je naručitelj navodno poznat samo odbjeglom Željku Milovanoviću.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije