Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijavljen najmoprimac lokala

Novi detalji o eksploziji na Martinovki: Je li otkriven počinitelj?

eksplozija
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/6
01.09.2016.
u 20:50

Duno i najmoprimac lokala Krunoslav Salamun koji je taj prostor iznajmio od Dune na pet godina (od travnja 2012. do travnja 2017.) u razmiricama su još od kraja 2012. godine.

Tko su počinitelji koji su u srijedu ujutro aktivirali bombu pred lokalom “Industry” na zagrebačkoj Martinovki, policijski istražitelji i dalje svim silama nastoje utvrditi, a istragu su odlučili usmjeriti prema vlasniku nekretnine u kojoj se kafić nalazi – Robertu Duni. Protiv njega su u četvrtak podignuli kaznenu prijavu zbog sumnje dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, za što je predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Duno i najmoprimac lokala Krunoslav Salamun koji je taj prostor iznajmio od Dune na pet godina (od travnja 2012. do travnja 2017.) u razmiricama su još od kraja 2012. godine. Njihove razmirice kulminirale su u srijedu ujutro eksplozijom u kojoj je oštećeno petnaest automobila, a žrtva eksplozije je i slučajna prolaznica Dušanka Puljić kojoj je geler bombe završio u leđima te je lakše ozlijeđena.

– U ugovoru je navedeno da prvih godinu dana neću plaćati najam jer ću novac uložiti u uređenje kafića, a da ću poslije toga plaćati 1500 eura mjesečno. Uložio sam oko 50 tisuća eura svog novca, a već nakon šest mjeseci Duno me pokušao izbaciti. Unajmio je zaštitare tvrtke Lupus te mi je s njima doslovno nasilno zauzeo lokal – govori Krunoslav Salamun.

Najamninu je Duni plaćao tri mjeseca, nakon čega je prestao, i to zbog toga što mu je Duno, kako tvrdi, u više navrata s pomoću lažiranih rješenja isključivao struju i vodu te mu je u lokalu napravio golemu štetu.

– Za sve to posjedujem pisane dokaze i rješenja, a dobio sam i nekoliko sudskih sporova – tvrdi Salamun.

S druge strane, supruga Roberta Dune tvrdi da je Salamun taj koji njoj i njezinu suprugu prijeti od početka.

– Govorio mi je da će me raznijeti zoljom, da će me progutati mrak, rugao nam se da mu ne možemo ništa jer on ima svoje ljude koji se brinu za sve...

On, njegov punac i još nekoliko ljudi u više navrata znali su me dočekivati pred ulazom u kuću, a jednom, dok sam automobilom izlazila iz dvorišta, počeli su na automobil bacati kamenje – rekla je Katarina Duno te napomenula kako je sve prijetnje mjesecima prijavljivala policiji, ali policija do sada ništa nije poduzela.

Kafić pred kojim se dogodila eksplozija u četvrtak je normalno radio.

>>Bacili mu bombu jer nije htio napustiti prostor. Ozlijeđena slučajna prolaznica

Komentara 7

Avatar mos_mislit
mos_mislit
21:59 01.09.2016.

VL ni slova da je azilant u zg polupao stakla na 20-ak auta i pljackao?! Ah ja pisete ono sto narod treba da zna .

BE
BeroII
22:28 01.09.2016.

Ajmo drugovi "novinari, odlučite se konačno. U nadnaslovu navedete kako je prijavljen najmoprimac lokala dok u tekstu napišete da je protiv VLASNIKA NEKRETNINE podignuta kaznena prijava. Niti novinar niti urednik koji je zadužen za "opremanje članka" nipošto ne zaslužuju da se nazivaju tako kako se nazivaju, "novinar" i "urednik" . Strašno.

IV
Ivan2706
21:44 01.09.2016.

Ovdje samo treba utvrditi porijeklo imovine i lupiti porez za ono što ne mogu dokazati od kud im. Sve drugo ovaj svijet podzemlja nas se ne tiče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije