Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRI DNU EUROPE
Povratak na članak

Rješenje za goruće probleme? Hrvatska ima samo 20 robota na 10.000 radnika, a Slovenija 175

Iako smo kad je riječ o robotizaciji pri dnu u Europi, i kod nas je ona zaživjela u nekim tvrtkama. U Cromarisu robot rukuje kašetama, Jamnica uvodi autonomne mobilne robote viličare u svoja skladišta, a u Specijalnoj bolnici Radiochirurgia u Zagrebu nudi se najmoderniji način liječenja tumora uz pomoć robotičkog radiokirurškog sustava CyberKnife

Komentari 6

ST
Startrack
16:10 05.02.2023.

Lol ja idem u kafice iskljucivo da vidim zgodne konobarice ili gosce. Ako ce roboti radit tamo nema sta dolazit.

VL
Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
16:35 05.02.2023.

Kako stojimo u brojem drzavnih sluzbenika na broj (ostalih) radnika.

VL
DU
Deleted user
00:03 06.02.2023.

Logika liberala: Problem, nema dovoljno robota. Roboti dođu, radnici dobio otkaz. Novi problem, ne zaposleni radnici. Riješenje: Radnici se zaposle negdje drugdje, ali onda tamo ne dostaje robota. Robotiziramo i to, radnici opet dobiju otkaz. I tako u krug dok svi postanu ne zaposleni. Hoće onda biti kukanja da su roboti zamjenili radnike? Pitanje za Večernji list, što se mora dogoditi da bi novinari bili sretni?

VL
DU
Deleted user
16:31 05.02.2023.

Trebaju nam dobri roboti da znaju multitasking. Danas imamo tako dobar software da mogu raditi skoro pa bilo što - od bauštele do doktorskih poslova. Hrvatski čovjek mora se vratiti kreativnosti i biti originalan. Bye bye, pobogu, zauvijek zbogom radu na traci i sličnim bedastočama

VL
ST
sttipe
15:45 05.02.2023.

Evo razloga ukrainsko svijetske depopulacije, idućih 4-5 godina...

VL
DU
Deleted user
15:45 05.02.2023.

Nema straha, u Japanu su već uveli robote koji poslužuju u kafićima, restoranima... Kad im malo cijena padne, učas ćemo prestići vodeće ind. sile u robotici, po učestalosti robotike u kafićima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.