Naslovnica Vijesti Svijet

Rješenje krize u Koreji ili raketama ili rušenjem režima

Što ako američka raketa presretne sjevernokorejsku? To bi bio udarac za Kima
13. kolovoza 2017. u 19:45 17 komentara 5623 prikaza
Kim Jong Un
Foto: Reuters/PIXSELL

Rat između SAD-a i Sjeverne Koreje vodi se, zasad, samo oružjem retorike i riječi. Američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski diktator Kim Jong-un pucaju samo riječima. Tko će ispaliti veći izazov, tko ima jače oružje, tko može kome ispaliti.

Predviđanje stručnjaka Nuklearna apokalipsa? Evo što bi se dogodilo da SAD napadne Sjevernu Koreju

Kada se ne bi radilo i o nuklearnoj opasnosti, već samo o verbalnom prepucavanju, onda bi ta svađa dvojice tvrdoglavih vladara bila više nego komična. Ovako bi mogla postati i tragična. Pyongyang je dao do znanja kako će na Veliku Gospu biti spreman ispaliti raketu u more na oko 30 do 40 kilometara od američkog otoka Guam u Tihom oceanu gdje se nalaze i američke vojne baze.

Trumpova Amerika prijeti “vatrom i plamenom” Sjevernoj Koreji, koja odgovara kako će “bez ikakve milosti izbrisati sa zemljine kugle provokatore (čitaj Trumpa) koji očajnički pokušavaju ugušiti socijalističku državu”. “Vojne mjere su spremne u slučaju da Sjeverna Koreja bude neoprezno djelovala. Nadamo se da će Kim Jong-un pronaći drugi put”, poručio je Trump preko Twittera. Tu bi se mogao “pročitati” pomirljiviji ton.

Kim Jong Un
1 / 10
Sjeverna Koreja objavila je u srijedu da "pažljivo razmatra" plan o raketnom napadu u blizini američkog pacifičkog teritorija Guama, samo nekoliko sati nakon što je predsjednik Donald Trump obećao Pjongjangu "vatru i bijes" ako nastavi prijetiti Sjedinjenim Državama

Ako Pyongyang ne bude lansirao raketu, Washington bi to mogao shvatiti kao pokušaj nalaženja diplomatskog izlaza iz verbalnog rata. Hoće li mladi nadobudni Kim Jong-un odustati od lansiranja raketa? Teško je povjerovati da bi se mogao povući. Radije će povući okidač rakete i vidjeti reakciju Trumpa. SAD je dao do znanja da posjeduje rakete za rušenje raketa. Dakle ako sjevernokorejska raketa bude poletjela prema Guamu, moglo bi se dogoditi da je presretne i sruši američka raketa. To bi onda bio udarac za Kim Jong-una. Pitanje je do koje granice se on spreman otisnuti.

Šef Pentagona James Mattis pozvao je Pyongyang da prestane s akcijama koje bi mogle dovesti do “okončanja sjevernokorejskog režima i uništenja ljudi”. Ta se izjava može tumačiti na više načina. Prvo, SAD bi mogao nekom “inteligentnom” raketom pogoditi sjedište Kim Jong-una. Drugo, postoji plan rušenja režima Kim Jong-una.

Sergej Lavrov Opasnost od rata Lavrov: Rizik sukoba oko Sj. Koreje je velik, duboko smo zabrinuti     proturaketni sustav Patriot Guam u opasnosti? Japan razmjestio proturaketni sustav, Trump Sj. Koreji: 'Zažalit ćete' Donald Trump Nervoza na tržištu Zbog SAD-a 
i Sj. Koreje burze tonu, 
a zlato raste

VIP izdvaja za Vas

  • Iszrian:

    Mora se aktivirati nova ratišta, s obzirom da se ono u Siriji primiće kraju, stižu Venezuela, Korea, Makedonia a može se i Ukrajina brzo i lako reaktivirati,

  • aabbcc:

    Jedino rjesenje je da ameri nauce gdje im je dom, Amerika i tamo gdje ih ne vole ne trebaju ni da idu.

  • Pikador:

    Ponovno se vodi politika laži !!!! ++++++++++++++++++++++++ Kim se karikira kao da je lud a isto se čini i sa Trumpom, a da bi Pentagon imao čiste ruke za novi možda i svjetski rat. Lažno se pretjerava kao Kim je ... prikaži još!je ludi debeljko a Trump razmaženi osobenjak milijarder. No realno predsjednik Kim je diplomirani inžinjer školovan u Švicarskoj gdje se diplome nemogu kupiti i uspješno vodi svoju zemlju i narod ga prema čak i američkim propagandnim umotvorinama podržava, ali kao umjetno i prisilno. +++++++++++++++++++++ Druga je istina da USA drži najstrožu ekonomsku blokadu od koje pati narod Sjeverne Koreje više nego li od Kima. U politici je stvarnost debelo drukčija od propagande. USA je zapravo u velikoj konkurenciji od Južne Koreje i sada je kao brani od Sjeverne. Zapravo ratom bi se Trump rješio Južne Koreje, tako da je gurne u bratoubilački rat, a na ratu još i zaradio. Pažljivo pratim sve izjave predsjednika Kima i on se nikad nije prijetio, već suprotno samo kaže, ako ga se napadne da će se braniti svim sredstvima ( a što bi drugo i mogaqo ). Zapravo vuk (Trump) upozorava janje (Kima) „ ej ti janje ne muti mi vodu dole nizvodno. Janje kaže pa ja sam nizvodno i nemogu da ti mutim vodu. Vuk će na to „Janje ti si još i bezobrazno! treba da te pojedem. Trump tada odobri bombardiranje Iraka, Sirije, Seula ili S.Koreje, koda on zna što ionako je samo glumac u vučjoj koži. +++++++++++++++++++++ Sapienti sat.