Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo povjerenstvo

Rješavanje problema brodskog zraka prioritet Ministarstva

rafinerija dimnjak
Ivica Galović/PIXSELL
24.10.2014.
u 15:29

Ministarstvo do kraja godine planira izraditi i preliminarni elaborat udjela dominantnih izvora onečišćenja na brodskom području, koji će poslužiti kao podloga za izradu Akcijskog plana za poboljšanje kvalitete zraka.

Rješavanje problema onečišćenja zraka u Slavonskom Brodu jedan je od naših ključnih prioriteta. Na žalost, opterećeni smo s mnogo poteškoća, posebno jer glavnina onečišćenja dolazi iz druge države. Ministarstvo aktivno i na svim razinama radi na rješavanju tog problema -  rekla je pomoćnica ministra zaštite okoliša i prirode Marija Šćulac Domac na prvom sastanku Povjerenstva za praćenje poboljšanja kvalitete zraka u Slavonskom Brodu.

Ona je dodala kako u Ministarstvu prate i potiču ubrzanje modernizacije prekosavske Rafinerije nafte Brod, podsjetivši kako je u Slavonskom Brodu nedavno postavljena i druga mjerna postaja za koju je Fond za zaštitu okoliša izdvojio 1,5 milijuna kuna. Rad novoosnovanog Povjerenstva kojeg čine predstavnici države, lokalne samouprave i građana, trebao bi, kažu, dodatno doprinijeti ostvarenju zajedničkog cilja - osiguranju čistog zraka za Brođane.

Na sastanku su predstavljena izvješća s dviju brodskih mjernih postaja, koja su pokazala kako je zrak u ovom gradu lani bio druge kategorije, odnosno onečišćen u odnosu na sumporovodik, ozon i lebdeće čestice. Ministarstvo do kraja godine planira izraditi i preliminarni elaborat udjela dominantnih izvora onečišćenja na brodskom području, koji će poslužiti kao podloga za izradu Akcijskog plana za poboljšanje kvalitete zraka.

>>Brođani zbog novog zagađenja prijete blokadom mosta

>>Ministarstvo: Činimo sve što možemo, ali onečišćenje dolazi izvana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije