Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija čišćenja

Rio je ponovno rođen, kaže gradonačelnik Paes

rio
29.11.2010.
u 09:51

U okršajima koji su odnijeli više od 50 života, bande koje su vladale sirotinjskim dijelom grada potpuno su razbijene, a zaplijenjeno je više od 10 tona marihuane

- Rio de Janeiro je ponovno rođen, ustvrdio je Eduardo Paes, gradonačelnik najvećeg brazilskog grada po završetku sedmodnevne policijske akcije slamanja narkobandi u favelama. U okršajima koji su odnijeli više od 50 života, bande koje su vladale sirotinjskim dijelom grada potpuno su razbijene, a zaplijenjeno je više od 10 tona marihuane. Gangsteri su pokušavali napustiti favele bijegom kroz kanalizacijski sustav ili prerušavajući se u evangelističke pastore s biblijama u rukama.

Prema tvrdnjama gradonačelnika, Rio će uskoro ponovno vratiti stari sjaj i epitet blještavog grada, dok je guverner provincije izjavio kako je ova operacija bila pokušaj da se poništi "30 godina zanemarivanja sirotinjskih četvrti".

Za akcije škole su bile zatvorene, otkazane su probe za karneval, a turisti su masovno otkazivali posjete.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
11:55 29.11.2010.

YAP! Što god ... kriminalci su dobili svoje! Sad je na Gradonačelniku da se iskaže i vrati stari sjaj na sve djelove Ria!

OB
-obrisani-
12:02 29.11.2010.

Zaplijenili in Marihuanu, od koje si miran. A ostavili Amfetamine i Cocaine od kojih si agresivan. : )

JA
Jacob54
12:06 29.11.2010.

Sve je to ok,što ako se vrate te bande, pa nisu valjda brojile samo 50 članova,ti dileri su kao divlji korov na jednom mjestu ih iskorijeniš oni se pojave na drugom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije